Ellenzéki siker Józsefvárosban

0
959

A nyilvánosság egyfajta garanciáját adhatja annak, hogy megvédjük a közpénzeket a lopásokkal szemben – indokolta a Független Hírügynökségnek Erőss Gábor, a Párbeszéd VIII. kerületi önkormányzati képviselője azt a kétéves küzdelmét, amellyel most végül sikerült elérnie, hogy a kerületben nyilvánossá tegyék a Társasházi Pályázatokat Elbíráló Ideiglenes Bizottság előterjesztését és magát az ülést. A dokumentum már elérhető a neten, az ülés hétfőn lesz.

Erőss Gábor a Facebookon számolt be erről, a mozgatórugóit firtató kérdéseinkre pedig az átláthatóság igénye mellett azzal is érvelt, hogy szerinte az összeférhetetlenség sem segíti az átláthatóságot és zárja ki a korrupciót:

a Kocsis Máté irányította kerületben működő öttagú testület élén álló fideszes képviselőnőnek ugyanis van egy olyan cége, amely számos kerületi társasháznak látja el a közös képviseletét.

A testület pedig többször dönt olyan társasházaknak juttatott pénzekről, amelyekben ő is érdekelt. Ez Erőss szerint egyértelmű összeférhetetlenséget jelent, s habár azt sikerült már korábban elérni, hogy az elnök nem szavaz azokban az ügyekben, amelyekben ilyen módon érintett, de az azért köztudott, hogy maga a testület is fideszes többséggel működik.

Az összeférhetetlenség mellett az sem mondható szerencsésnek, hogy a közpénzek elköltéséről – tehát a testületi ülésekről – zárt ajtók mögött döntenek, mondta Erőss. Hozzátette: a nyilvánosság – amit most úgy tűnik megkapnak – segíthet mérsékelni a korrupció esélyét.

Az persze kérdés, mennyire lehet kiszűrni egy tíz-húsz százalékos túlárazását, bár a nagyon „pofátlanokat” azért mindenképpen – tette hozzá.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .