Elkapták a világ egyik legkeresettebb pedofil bűnözőjét

0
1519
adobe

Két gyereket megerőszakolt és a jeleneteket filmre vette és terjesztette a 40 éves francia férfi – mondta az ügyésznő Bordeaux-ban. 2014 óta vett részt egy pedofil hálózatban, ahol több ezer ember számára készített videókat a Darkneten. Egy francia rendőr beépült a hálózatba, és így sikerült lebuktatni a férfit, aki mindent bevallott.

„Teljesen átlagos családapa volt, aki Bordeaux környékén élt és dolgozott” – mesélte az AFP hírügynökségnek Eric Berot, aki a francia rendőrség különleges csapatát vezeti. Ők már évek óta kutattak a pedofil bűnöző után a Darkneten – együttműködve az Europol-lal. A férfi csakis angolul kommunikált, ezért az egész világon keresték hiszen a pedofil hálózat is kiterjedt mind az öt kontinensre. Egy informatikában jártas rendőr beépült a szervezetbe, és így sikerült a nyomára akadni a 40 éves férfinak, akinek a nevét nem közölték. Azt viszont igen, hogy

a világ tíz legkeresettebb pedofil bűnözője között tartották nyilván.

Miután a francia férfi mindent bevallott, az ügyészség vádat emelt ellene. Két fő vádpont van: az egyik az, hogy két 15 év alatti gyereket megerőszakolt, és ezeket a jeleneteket filmre vette. Majd pedig terjesztette a hálózaton. A másik fő vádpont az, hogy több ezer pedofil számára készített és terjesztett videókat vagyis „cselekményét bűnszövetkezetben követte el” – mondta az ügyésznő Bordeaux-ban.

Ki a tagja a hálózatnak?

Ezt vizsgálja most a rendőrség különleges alakulata. Évekkel ezelőtt hasonló ügyben bukott le Germanos tábornok. A francia vezérkari főnök helyettesét is megtalálták egy ilyen listán. Beismerte bűnét, melyet azzal indokolt, hogy a felesége halála után kicsúszott alóla a talaj. A hadseregből azonnal nyugdíjazták. Az idős katonatiszt csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és ez felháborította a jogvédő csoportokat. Ezt követően alakult meg a különleges csapat a francia rendőrségen belül, amely most lebuktatta a világ egyik legkeresettebb pedofil bűnözőjét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .