Együtt: a Jobbik továbbra is orosz befolyás alatt áll

0
699

Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke ír erről a Facebookon. A Jobbik-közeli Gaudi-Nagy Tamás ugyanis az ukrán nyelvtörvény elleni tüntetésen egy olyan pólóban jelent meg, amelynek felirata szerint a Krím Oroszországhoz tartozik. Szigetvári szerint ez is bizonyítja, hogy nem szabad összefogni a Jobbikkal.

Az ukrajnai forradalom után jelöletlen egyenruhát viselő orosz katonák jelentek meg a Krím-félszigeten, és megszállták a stratégiailag fontos helyeket. Három éve márciusban népszavazást tartottak, amelyet a nemzetközi közösség nem ismert el. Megfigyelők szerint ezen sok volt a csalás, eredménynek azt hozták ki, hogy a többség el akar szakadni Ukrajnától.

Oroszország ezután annektálta a Krím-félszigetet,

amit más országok azóta sem ismernek el, sőt, részben emiatt szankciókat is vezettek be Oroszországgal szemben.

Az orosz propaganda azóta is azt próbálja mindenhol sulykolni, hogy a Krím jogosan Oroszország része – hiába nem ismeri ezt el senki.

Gaudi-Nagy Tamás a tüntetésen
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szigetvári Viktor a Facebookon azt írja: „Gaudi-Nagy Tamás, volt jobbikos politikus, a Jobbik közeli értelmiség sztárja, a Jobbik EP-képviselőjének munkatársa” olyan pólóban jelent meg az ukrán nyelvtörvény elleni tüntetésen, amely szintén ezt állítja.

Azt írja: „ez kizárólag az orosz propaganda szerint van így. A Jobbik által is helyben, orosz kérésre felügyelt hazug népszavazás érvénytelen volt, a Krím elszakadása nem volt törvényes folyamat.”

Szigetvári szerint

„Aki ma, magyar politikusként ezt mondja, az orosz kottából játszik, orosz érdeket képvisel, a nyugatias Magyarország érdekeivel szemben.”

Szerinte ez független attól, hogy fel kell lépni az ukrán nyelvtörvény ellen. Azt írja, ez az eset újra bizonyította, hogy

nem szabad összefogni a Jobbikkal, „mert a Jobbik orosz befolyás alatt áll”.

Szerinte választásmatematikailag sincs szükség erre, és erkölcsileg is elfogadhatatlan lenne. Azt írja: „a Jobbik Putyin bábja fontos külpolitikai ügyekben, nem független párt, és a Fideszhez hasonlóan orosz kottából játszik”.

Manapság szokás arról beszélni, hogy a Jobbikkal is össze kell fogni Orbán ellen. A tegnapi nap újra bizonyítékot szolgá…

Közzétette: Szigetvári Viktor – 2017. október 14.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .