A DK várja Botkát

0
3066

A Demokratikus Koalíció a Botka László tegnap beszédében meghirdetettek fényben várja az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a tárgyalások mielőbbi megkezdésére – tudta meg a Független Hírügynökség.

A Demokratikus Koalíció üdvözli Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének tegnap Szegeden elhangzott beszédét, s az abban elhangzottakat. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a FüHü-nek nyilatkozva ezt azzal indokolta, hogy pontosan meg tudják mondani, a beszédben elhangzott egyes tételek a DK programjának hányadik oldalán található programponttal egyezik meg. Hozzáfűzte: ha kívánják, készek ezt kigyűjteni, hogy láthatóvá váljék mindenki számára, hogy milyen egyezés van a két párt programjában. Ennek fényében várják Botka Lászlót a tárgyalások mielőbbi megkezdésére.

Botka tegnap Szegeden, az általa összehívott értelmiségi találkozón konzultált a meghívott értelmiségiekkel, s két másik ellenzéki párt, a Párbeszéd és az Együtt képviselőivel. Az MSZP vezetése és a meghívottak előtt tartott beszédében elmondta milyen Magyarországot képzel el. Programadóbeszédében meghirdette legfontosabb elveit, amelyeket már a korábban nyilvánosságra hozott „Tegyünk igazságot Magyarországnak!” programban is olvasható volt.

 Az a bizonyos tíz pont

  1. Az Orbán-rendszer szegénységbe és kilátástalanságba taszítja a magyar családokat és az időseket, óriásira növeli a társadalmi igazságtalanságokat. Ezen változtatnunk kell, és ezért a tehetősebbeknek 2018-tól jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.
  2. Magyarország demokrácia, nem autokrácia, vagy diktatúra.
  3. Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, nem pedig Oroszország csatlósa.
  4. Az ország egyik legnagyobb problémája az elvándorlás – olyan prosperáló országot kell teremtenünk, amely a fiataljainkat itthon tudja tartani.
  5. Egy magyar ember előrejutását nem befolyásolhatja az, hogy milyen (szegény, vagy gazdag) családba született bele.
  6. Környezeti értékeink megóvása érdekében a megújuló energiákra kell fektetni a hangsúlyt.
  7. Minden állampolgárra kivétel nélkül ugyanazok a törvények kell, hogy érvényesek legyenek, s véget kell vetni a féktelen korrupciónak.
  8. Az oktatás és az egészségügy borzasztó állapotban van, és amelyet azonnal rendbe kell tennünk.
  9. A felesleges stadionépítések és szimbolikus gigaberuházások helyett az állampolgárokra kell költeni a pénzt.
  10. A nők társadalmi helyzetének javítása nem várhat tovább – azonos munkáért azonos bért és megbecsülést kell adni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .