„A politikai hatalom gyilkossági kísérlete a bírói hatalom fölött”

0
1517

Országgyűlési határozat mondta ki Czeglédy Csaba bűnösségét.  A Demokratikus Koalíció szerint ez nem más, mint a politikai hatalom gyilkossági kísérlete a bírói hatalom fölött.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint a Fidesz régi politikai ellenfele, Czeglédy Csaba ellen nem csak jogerős bírósági döntés vagy egyáltalán bármilyen bírósági döntés nem született, hanem még vádemelés sem történt, így egy olyan embert akar befeketíteni a Fidesz, aki az igazságszolgáltatás szemében jelen pillanatban tökéletesen ártatlan.

A DK szerint a Fidesz Czeglédyvel kapcsolatos országgyűlési határozata a politikai hatalom gyilkossági kísérlete a bírói hatalom fölött. Egyértelmű politikai nyomás az igazságszolgáltatáson, melynek célja, hogy előre ítéletet hirdetve nyomást helyezzen az eljáró bíróságra. A DK úgy látja: ha már ilyen mélyre süllyedt a Fidesz, ne bíbelődjön a látszattal: mondja ki, hogy mától nincs nyomozóhatóság, nincs ügyészség, és nincs bíróság sem; mondja ki, hogy mostantól Orbán Viktor egyszemélyben dönti el, hogy ki a bűnös és ki az ártatlan.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .