DK: Lépjenek vissza a Lendülettel Magyarországért jelöltjei

0
971
A 2009-es Operabál nyitótáncát lejti az est védnöke, Lévai Katalin, akkor még szocialista európai parlamenti képviselő Franco Neróval MTI Fotó: Beliczay László

Nem indulhat Zuglóban a volt MSZP-s politikus, Lévai Katalin. A DK szerint Lévai lelepleződött Fidesz-ügynökként.

A helyi választási bizottság elutasította Lévai Katalin nyilvántartásba vételét, miután az általa leadott ajánlóíveket összevetették a Fidesz íveivel.

Az Index írta meg, hogy a frissen létrehozott Lendülettel Magyarországért nevű párt elnöke a Fidesz által leadott ajánlóívek másolatát adta le sajátjaként. Lévai eredetileg 505 ajánlással rendelkezett, ebből 27 ajánlást érvénytelennek talált a választási iroda, így nem lett meg a nyilvántartásba vételéhez szükséges 500 ajánlás. Az aláírások sorrendje  tételesen egyezett a Fidesz-KDNP ívein találhatóakkal. 

A DK szerint ezzel beigazolódott, hogy Lévai Katalin a Fidesz ügynöke, aki csalással akart indulni a választásokon.

Ezért a Demokratikus Koalíció – Szolidaritás szövetség nevében felszólították a Lendülettel Magyarországért párt összes jelöltjét, hogy lépjenek vissza. „A DK a kormányváltás után egyesével fogja ellenőriztetni a kamupártok jelöltjeinek ajánlásait, aki pedig csalt, annak a bíróság előtt kell majd felelnie” – írta Gréczy Zsolt szóvivő a párt közleményében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .