Civil kurázsi díj egy német diáklánynak, aki kiállt az antiszemitizmussal szemben

0
106

Az ország nyugati részében, ahol 1945 óta tilos bármilyen antiszemita propaganda, kevés bejelentés érkezik. A keleti részen, a volt NDK-ban viszont annál több. A keleti részeken sokkal népszerűbb a szélsőjobboldal mint a nyugati területeken.

A 15 éves Emilia S. osztálytársai Drezdában elkezdték egymást Heil-lel üdvözölni. Majd azzal dicsekedtek, hogy a mobitelefonjukat pontosan 88%-ra töltötték fel. A 88 ismert náciszimbólum Németországban, mert a H az ABC nyolcadik betűje. Így a 88 valójában Heil Hitlert jelent. Aztán egy nap köröztek egy képet, amely egy füstölgő tüzet ábrázolt, ezzel a felirattal: zsidó családi fotó! Erre már a lány szólt a többieknek, hogy mindennek van határa. A többség kinevette. Ezért a rendőrségnek jelentette az esetet. Németországban a rendőrségnél van egy külön részleg az ilyen típusú bejelentések kivizsgálására. Az ország nyugati részében, ahol 1945 óta tilos bármilyen antiszemita propaganda, kevés bejelentés érkezik. A keleti részen, a volt NDK-ban viszont annál több. A keleti részeken sokkal népszerűbb a szélsőjobboldal mint a nyugati területeken, ahol a mérsékelt irányzatok vannak döntő fölényben.

Épp Németország keleti felének szomorú állapota ösztönözte a Meggyilkolt Európai Zsidók alapítványt, hogy 2000 eurós civil kurázsi díjjal jutalmazza a 15 éves Emília S. drezdai diáklányt. A lány közölte, hogy a pénz egynegyedét átutalja egy olyan 14 éves zsidó fiúnak, akit tettleg bántalmaztak az osztálytársai a származása miatt Németországban.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..