Kezdőlap Címkék Zuschlag

Címke: zuschlag

120 perc – 2018. február 1. 10:00

0

Szijjártó: kiléphetünk az ENSZ migrációs tárgyalássorozatából

A migrációt biztonsági kockázatként kellene elismerni, ösztönzése helyett a megállításáról kellene beszélni és a kiváltó okok kezelésére kellene összpontosítani – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna műsorán.

Ennek hiányában ugyanis Magyarország kilép az ENSZ migrációs csomagjáról folytatandó tárgyalássorozatból – közölte.

Zuschlag ismét őrizetben

Sajtóértesülések szerint Zuschlag Jánost szerdán őrizetbe vették, mert ő is tagja annak a társaságnak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy biztosításközvetítő cég adatbázisából személyes adatokat loptak ki. Ezzel a választáson induló kamupártok számára szereztek volna ajánlásokat, hogy ezen pártok nevében több százmillió forint támogatáshoz juthassanak.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) mind a 39 esetben törölte az orosz sportolók örökös olimpiai eltiltását.

A CAS szerint ezek közül 28 esetben nem volt bizonyított a doppingvétség, így a 2014-es szocsi téli játékokon elért eredményeiket is visszakapják az érintettek.

Felfüggesztette a Berliner Kft. működését a Nébih

Súlyos műszaki és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy budapesti finom pékáru és cukrászati termék előállító üzem, a Berliner Kft. működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A helyszíni ellenőrzés során összesen 14 tételt, több mint 580 kilogramm élelmiszert (alapanyagokat, félkész- és késztermékeket) vontak ki a forgalomból azok lejárt minőségmegőrzési ideje és nyomon követhetetlensége, valamint az üzemben tapasztalt műszaki és higiéniai hiányosságok miatt.

Zuschlag ismét őrizetben

0

Két nappal ezelőtt még arról írt a Független Hírügynökség, hogy Zuschlag Jánost már csak az államvizsga választja el attól, hogy jogi doktor legyen. A volt szocialista politikus, aki hat évet töltött börtönben, mert mintegy 75 millió forint pályázati pénzt vett fel civil szervezetek nevében, akkor azt írta a Facebookon, hogy a jövőben ügyvédként folytatja a pályafutását.

Nos, úgy tűnik, erre még egy ideig várni kell. Sajtóértesülések szerint ugyanis Zuschlag Jánost szerdán őrizetbe vették, mert ő is tagja annak a társaságnak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy biztosításközvetítő cég adatbázisából személyes adatokat loptak ki. Ezzel a választáson induló kamupártok számára szereztek volna ajánlásokat, hogy ezen pártok nevében több százmillió forint támogatáshoz juthassanak.

A Kiskunhír információi szerint Zuschlag ellen a NAV Dél-Alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága indított eljárást.

Zuschlag már majdnem doktor

0

Zuschlag Jánost már csupán az államvizsga választja el a doktori címtől. Az egykori MSZP-s politikus mindezt a Facebookon közölte azokkal örülnek ennek a hírnek és azokkal is, akik nem kedvelik őt.

“Azok örömére, akik szurkoltak, azok bánatara, akik kárörvendőek voltak bejelenthetem, hogy jogi egyetemi tanulmányaimat befejeztem, már csak az államvizsga választ el a doktori címtől”.

A reményteljesen induló ifjú politikus pályája először 2004 októberében bicsaklott meg, amikor a Terror Háza előtt a holokauszt áldozatain viccelődött. Ezért a botlásáért le kellett mondania képviselői mandátumáról.

Zuschlag később hat évet töltött börtönben, mert mintegy

75 millió forint pályázati pénzt vett fel fiktív civil szervezetek nevében.

Szabadulása után, 2013-ban kezdte meg jogi tanulmányait a szegedi egyetemen, elmondása szerint 2026-tól ügyvédként kíván praktizálni.

Zuschlag János 2014-ben nem sokkal a választások előtt jelentette meg Pénz, vesztegetés, árulás, politika című könyvét, amelyben pályafutását elemezve leleplező megállapításoklat tett egykori pártjártól, az MSZP-ről.

Tíz éve történt – Zuschlag rács mögött marad

0

2007. október 18-án a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy a bíróság kilencven nappal hosszabbította meg Zuschlag János előzetes letartóztatását, a Bács-kiskun megyei Főügyészség kérésének megfelelően. A különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított politikus előzetesének meghosszabbítását a hét elején indítványozta az ügyészség.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség főügyészhelyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtökön megkapták a bíróság döntéséről szóló iratot, melyben kilencven nappal meghosszabbítják a politikus előzetes letartóztatását.

Zuschlag János így legtovább előzetes letartóztatásban 2008 január 21-ig maradhat rács mögött.

Szabó Ferenc elmondta, hogy az ügyészség a korábban a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem hatvan, hanem kilencven napos hosszabbítást kért, amit a bíróság most el is rendelt.

Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. A szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem arra használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, amire kapták. Az ügy nyolc gyanúsítottja közül három ember van előzetes letartóztatásban: Zuschlag János, korábbi titkára Lados István, és Katus Ferenc, aki korábban az MSZP kiskunhalasi szervezetének az irodavezetője volt.

Tíz éve történt – Az MSZP a tervezett Zuschlag-Szijjártó paktumról

0

2007. október 10-én a Független Hírügynökség beszámolt Lendvai Ildikó közleményéről. Az MSZP frakcióvezetője szerint jó, hogy a Fidesz is elkezdett gondolkodni a közélet tisztaságát, a demokrácia átlátható működését szolgáló eszközökön, de árulkodónak tartja azt, ami hiányzik a legnagyobb ellenzéki párt és a KDNP 8 pontos javaslatából.

Délelőtt Navracsics Tibor és Semjén Zsolt, a két ellenzéki párt képviselőcsoportjának vezetője bejelentette, hogy 8 pontos javaslatcsomagot nyújtanak be – Gyurcsány Ferenc 7 pontja után.

Ezek tartalmazzák a 200 fős parlament bevezetését, a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok adóbevallásának nyilvánosságra hozását, az országgyűlési képviselők tiszteletdíjának és költségtérítésének, valamint a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok illetményeinek befagyasztását az euró bevezetéséig, a miniszterelnökök, miniszterek és államtitkárok vagyongyarapodásának évenkénti vizsgálatát, a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok illetményei változásainak nyilvánosságra hozatalát, valamint politikai hirdetések tiltását a sajtóban és szabadtéri reklámhordozón.

Az MSZP szívesen tárgyal ezekről – szögezte le Lendvai Ildikó. Szerinte azonban árulkodó, hogy a javaslatokból hiányzik a pártfinanszírozás rendbetétele, a pártok ifjúsági szervezeteinek nyilvános és legális, a rejtekutakat tiltó finanszírozása. Egy szó sem esik a civil szféra depolitizálásáról, a képviselői költségelszámolások számlához kötéséről, arról, hogy legyen tilos álcivil szervezeteket felhasználni a kampányköltségek elcsalására – fogalmaz Lendvai.

Az MSZP frakcióvezetője szerint,

ha csak a Fidesz javaslatai kerülnének törvénybe, az egy valódi lex Simicskát eredményezne,

amely a politika fekete- és szürkegazdaságát, az átláthatatlan és gyanús pártfinanszírozást szentesítené, olyan világot, amelyben nem lennének legális párthirdetések és önkormányzati közérdekű közlemények, de volna Magyar Vizsla. Nem válna el a pártpolitika a civil világtól, de volna Zuschlag-Szijjártó-paktum, és a képviselők továbbra sem számlával igazolnák költségeiket – áll a szocialista politikus közleményében.

Tíz éve történt – Zárolták Zuschlag vagyonát

0

2007. szeptember 28-án arról írt a Független Hírügynökség, hogy Zuschlag János és hét gyanúsított-társa vagyonát is zárolta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A volt szocialista politikust bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják. Az ügyészség szerint Zuschlag befolyásával visszaélve pályázati pénzeket szerzett fantomalapítványoknak és vállalkozásoknak. Közben Zuschlag János volt titkárát is előzetesbe helyezték, így egykori főnökével együtt letartóztatásban várja a nyomozást.

Zuschlag János körülbelül 30 millió forinttal gazdagodott 2004 óta.

„Van egy 3500 négyzetméteres gödöllői építési telkem, ezen kívül egy BMW 525-ös gépjárműnek vagyok a tulajdonosa, 30 millió forinttal rendelkezem takarékbetétben, 5 millió forint készpénzzel, ezen kívül van egy 20 millió forintos tartozásom viszont” – ismertette még korábban idei vagyonnyilatkozatát Zuschlag János.

“A nyomozási bíró zár alá vette Zuschlag János vagyonát, és a többi gyanúsított vagyonát is” – mondta Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

A főügyész szerint ez fedezi a nyomozás közben eddig feltárt 65 milliós kárt.

Közben a Szegedi Városi Bíróságon – alig néhány nappal egykori főnöke után – Zuschlag János titkárát, Lados Istvánt is 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. A férfit hónapok óta körözték a csalási ügyben, szerdán önként adta fel magát.

Tíz éve történt –Őrizetbe vették Zuschlag Jánost

0

2007 szeptember 19-én a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség őrizetbe vette Zuschlag Jánost. A politikust tanikihallgatásra idézték a főügyészségre, de már nem engedték el.

Bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének minősítette a Zuschlag-ügy eddigi nyomozását a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, ennek büntetési tétele 5-20 évig terjed.

Ebben az esetben fennáll a szökés, illetve az eljárás akadályozása, meghiúsítása a gyanúsítottak részéről, ezért indokolt az őrizetbe vétel – mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

Szabó Ferenc, Bács-Kiskun megyei helyettes főügyész a Független Hírügynökségnek szerdán délután elmondta: voltak arra utaló adatok, hogy Zuschlag János megpróbálta befolyásolni az ügyében érintett tanúkat. Ez a többi mellett a legfontosabb indoka annak, hogy szerdán őrizetbe vették.

Zuschlag jelenleg egy kétszemélyes zárkában van a megyei rendőr-főkapitányság kecskeméti épületének hatodik emeletén – tudta meg rendőrségi forrásból a Független Hírügynökség. Zuschlag korábban elfogultságot jelentett be a Bács-Kiskun megyei Bíróság ellen, ezért az előzetes letartóztatásáról a Szegedi Városi Bíróságon fognak dönteni. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy ehhez átszállítják majd Szegedre, de ha ott valóban a letartóztatásáról döntenek, akkor visszaviszik Kecskemétre.

Zuschlag Jánost szerdán délelőtt tartóztatták le a Bács-Kiskun megyei Főügyészségen, ahová gyanúsítotti kihallgatásra idézték be reggel kilenc órára. Nem tett ugyan vallomást, de ügyét átminősítették, majd ezért és a tanúk befolyásolása kapcsán felmerült adatok miatt őrizetbe vették. Ellene és társai ellen most

bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás

miatt folyik az eljárás. Az ügynek most hét gyanúsítottja van, egyikük szökésben. A Független Hírügynökség információi szerint ez utóbbi gyanúsított nem más, mint Zuschlag egykori titkára.

Szabó Ferenc korábban a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy néhány hete a Zuschlag-ügy kapcsán tartott házkutatásokkor kábítószert és egy gyanús videokazettát találtak. A kazettán pályázati pénzek elosztásáról van szó. A drog és a kazetta ügyében is eljárás indult, de ezeknek nincs köze a szocialista politikus ellen jelenleg folyó nyomozáshoz.

Zuschlag János szocialaista politikus és társai a gyanú szerint nem megfelelően használtak fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, nem létező alapítványok számára igényeltek állami támogatásokat. Az alapítványok pénzének nagy részével nem tudtak elszámolni.

Gyurcsány: Fő, hogy kiderüljön az igazság

Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnöke érdemben nem kommentálta Zuschlag János szocialista politikus őrizetbe vételét. „Fő, hogy kiderüljön az igazság” – így reagált a miniszterelnök a hír kapcsán az őt faggató újságíróknak szerdán miután a bemutatta a „Nemzeti Jelentőségű Intézmények” című programot a Parlamentben.

A nap folyamán a szocialista politikusok azzal hárították el az ügy kommentlásást, hogy

ártana az igazságszolgáltatásnak, ha egy politikus véleményezné Zuschlag János ügyét.

Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke úgy fogalmazott: a legfontosabb, hogy az ügyben kiderüljön az igazság, így a vizsgálat lezárásáig az MSZP nem kíván állást foglalni, illetve vizsgálatot indítani az ügyben.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK