Tíz éve történt – Zuschlag rács mögött marad

0
951

2007. október 18-án a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy a bíróság kilencven nappal hosszabbította meg Zuschlag János előzetes letartóztatását, a Bács-kiskun megyei Főügyészség kérésének megfelelően. A különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított politikus előzetesének meghosszabbítását a hét elején indítványozta az ügyészség.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun megyei Főügyészség főügyészhelyettese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy csütörtökön megkapták a bíróság döntéséről szóló iratot, melyben kilencven nappal meghosszabbítják a politikus előzetes letartóztatását.

Zuschlag János így legtovább előzetes letartóztatásban 2008 január 21-ig maradhat rács mögött.

Szabó Ferenc elmondta, hogy az ügyészség a korábban a sajtóban megjelentekkel ellentétben nem hatvan, hanem kilencven napos hosszabbítást kért, amit a bíróság most el is rendelt.

Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják. A szocialista politikus és társai a gyanú szerint nem arra használták fel különböző alapítványok pályázatokon nyert pénzeit, amire kapták. Az ügy nyolc gyanúsítottja közül három ember van előzetes letartóztatásban: Zuschlag János, korábbi titkára Lados István, és Katus Ferenc, aki korábban az MSZP kiskunhalasi szervezetének az irodavezetője volt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .