Kezdőlap Címkék úkság

Címke: úkság

Lapszem – 2017. november 8.

0

Ma a Zsomborok ünneplik a névnapjukat. A név a Zombor régi magyar személynévből származik. Magyar, török, bolgár eredetű, jelentése: bölény. És akinek nem elég ennyi tudás mára, az még a lapszemlét is elolvashatja.

Magyar Idők: Új helyen a megújult Echo TV

December 4-én kezdi meg működését az egykori Nap TV épületében a megújuló Echo Televízió, amely továbbra is markáns jobboldali médiumként határozza meg magát – jelentette ki a Magyar Időknek adott interjúban a csatorna vezérigazgató-helyettese.

Szikszai Péter szerint a jobboldali tévénézőknek az új Echo a régi Hír TV lehet majd, de mégis más műfajú csatorna lesz, céljuk az események hátterének a megvilágítása, elemzése, s nagyon sok véleményműsort indítanak. Az adás 16:9-es képarányban és HD minőségben látható majd, a stúdió olyan modern, mint egy űrbázis. Szikszai Péter egyebek mellett arra is kitért, hogy nézettségük folyamatosan emelkedik, de a hírgenerálást legalább ennyire fontosnak tartja.

Migránsbarát tanárokat várnak

Pedagógusoknak, tanítóknak, általános és középiskolai tanároknak, valamint iskolai vezetőknek szóló képzést hirdetett a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület írja a Mgyar Hírlap.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány fizetési listáján szereplő szervezet érzékenyítő kurzusai hamarosan indulnak, harmincórás akkreditált kompetenciafejlesztési programként – derül ki a csoport honlapján közzétett tájékoztatóból. A képzés célja hivatalosan az, hogy a „résztvevők megismerjék a migráns gyerekekkel való foglalkozás speciális pedagógiai vonatkozásait, gyakorlati ismereteket kapjanak a kulturális, tanulási és nyelvi különbségekhez kötődő pedagógiai helyzetek felismeréséhez és kezeléséhez, eszközöket kapjanak munkájuk hatékonyabbá, tudatosabbá tételéhez”.

Ennek érdekében a csatlakozó pedagógusokat képbe hozzák többek között az interkulturális kompetencia összetevőivel és azok „különféle dimenzióival”, a migráns gyerekek élethelyzetéből fakadó jelenségek tipikus formáival, okaival, tudatosítva saját kulturális identitásukat, bemutatva továbbá az interkulturális konfliktusok megelőzésének és feloldásának lehetőségeit.

Magyar Nemzet: Nem engedték be a lap újságíróit a migránsfórumra

Bár az eseményt szervező erzsébetvárosi Fidesz-frakció sajtóregisztrációval megbízott munkatársa hétfőn még „szeretettel várta” a Magyar Nemzet munkatársait a két nehézsúlyú migrációs és terrorügyi megmondóember, Nógrádi György és Georg Spöttle nevével fémjelzett kedd esti „biztonságpolitikai fórumra”, tegnap délben már újabb levelet kapott a szerkesztőség a frakciótól.

Ebben szíves megértésünket kérve arról tájékoztattak, hogy kollégájuk előzetesen nem egyeztetett a létszámról a szervezőkkel, illetve arról, hogy van-e még szabad hely a helyszínen. – Tájékoztatjuk, hogy a rendezvény férőhelyei már napokkal ezelőtt megteltek, így sajnos további vendégeket fogadni nem tudunk – írták.

Népszava: Meggyalázták Horn Gyula szobrát

Eljárást indított a rendőrség azok ellen, akik meggyalázták Horn Gyula volt MSZP-s miniszterelnök szobrát a XIII. kerületben olvasható a Népszavában. Molnár Gyula szocialista pártelnök videóüzenetben, Lendvai Ildikó Facebook-bejegyzésben tiltakozott. Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke közleményben hangsúlyozta, hogy pártja tisztelettel hajt fejet a volt miniszterelnök emléke előtt, és fölháborodottan ítéli el a szélsőjobboldali fiatalok barbár akcióját.

Horn Gyula szobrára fekete zsákot húztak, és azt írták rá: „Pufajkás gyilkos!”. Az incidens október 31-én, a reformáció emléknapján, mindenszentek gyászünnepének előestéjén történt. Az, hogy a kegyeletsértés valóban a szélsőjobboldalhoz kötődik, nem kétséges: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) nemcsak fotókkal illusztrált beszámolót közölt a tagjai által elkövetett akcióról, hanem azt is kilátásba helyezte, hogy „amíg szükséges”, folytatni fogják.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK