Kezdőlap Címkék Rabszolga

Címke: rabszolga

Bréking (fék)nyúz, 2019. január 10. – Tudósítás a másik valóságból

0

Az Origóból kiderül, hogy a magyarellenes szélsőbaloldali holland politikus, Sargentini megint Magyarországot támadja. Kósa Lajos szerint a Soros György által finanszírozott erők mindent bevetnek. Az ellenzék azt sem tudja, mi a rabszolga.

Judith Sargentini megint Magyarországot támadja

A magyarellenes szélsőbaloldali holland politikus, a Magyarországot elítélő Soros-Sargentini jelentés készítője, Judith Sargentini külön kérésére napirendre tűzik a magyarországi helyzet kérdését január végén az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén – közölte döntését a képviselőtestület házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Konferenciája.

A vitát – hivatalosan – a bevándorláspárti Zöldek EP-frakciója kezdeményezte a legfrissebb magyarországi fejleményekre, az ellenzéki tüntetésekre, a munka törvénykönyvének módosítására és a közigazgatási bíróságok létrehozására tekintettel. A vitára várhatóan január 30-án vagy 31-én fog sor kerülni.

A Magyarországot pellengére állító, válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító, Judith Sargentini, a szélsőbaloldali Zöldek EP-képviselője közölte: a napirendre vételre azért volt szükség, mert nem úgy alakulnak a dolgok Magyarországon, ahogy azt ő szeretné. (Origo: A Soros-Sargentini vonal nem nyugszik: Magyarországról vitáznak az EP-ben)

Kósa Lajos szerint a Soros György által finanszírozott erők mindent bevetnek

Demeter Márta téved, amikor azt állítja, hogy őt nem lehet visszahívni a NATO parlamenti közgyűlési tagságából, hiszen az Országgyűlés elnökének joga van delegálni és visszahívni is képviselőt a közgyűlésből – jelentette ki Kósa Lajos. Emlékeztetett: az LMP-s politikus súlyosan megszegte az esküjét azzal, hogy nem nyilvános adatot hozott nyilvánosságra politikai szándékból.

A politikus beszélt a közelgő sztrájkról is. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a szakszervezetek rájöttek, hogy értelmetlen sztrájkolni, ezért szerveztek munkaszüneti napra országos demonstrációt. Az egész egy politikai kérdés, a munka törvénykönyvének módosítása egy olyan ügy, aminél összehordtak mindent, de az egészből semmi sem igaz. Magyarországon nincs rabszolgaság és senki nem akar ilyet csinálni – jelentette ki Kósa Lajos.

Elmondta, hogy ez a javaslat a munka világának fehérítését szolgálja, azt hogyha valaki pluszmunkát akar vállalni többletfizetésért, akkor azt meg tudja tenni, de erre ne lehessen senkit kényszeríteni. Az egész hátterében az áll, hogy kampány van, élet-halál harcot vív a balliberális migránspárti oldal és az európai konzervatív oldal. A Soros György által finanszírozott erők pedig mindent bevetnek, csak ürügy kell nekik – tette hozzá.

A Honvédelmi és rendészeti bizottság szerdai üléséről szólva elmondta: azzal, hogy az ellenzék kivonult az ülésről, mert nem vették napirendre témáikat, folytatták az elmúlt hetekben már megszokottá vált politikai színjátékot. (Echo TV, Magyar Idő: Kósa Lajos: A Soros György által finanszírozott erők mindent bevetnek)

Az ellenzék azt sem tudja, mi a rabszolga

A minden színvonal alatti ellenzéki tiltakozásokra, alapve­tően nem kívántam reagálni. Ezt egy barátom is megerősítette, mondván, hogy ezeknek a minősíthetetlen akcióknak a szintjére nem szabad leereszkedni. Most azonban sikerült a folyamatos „rabszolgatörvényezéssel” annyira feldühíteni, hogy a jogi abszurdumokkal szemben kénytelen vagyok felszólalni. Először a folyamatosan hallott „rabszolgatörvény” elnevezésről. Vadai Ágnes büszkén hivatkozik jogi végzettségére, amely valószínűleg igen régi, mert római jogi ismeretei eltűntek, hasonlóan képviselőtársaihoz, mert senkinek nincs fogalma a „rabszolga” szó jelentéséről.

A rabszolga a római jogban nem „ember” volt, hanem „dolog” (tárgy), akivel a tulajdonosa bármit megtehetett, meg is ölhette, el is adhatta. A rabszolga gyereke – a dolog „gyümölcse” – szintén a rabszolgatartó tulajdona volt. Valószínűleg a tiltakozó politikusok és tüntetők általános műveltsége nem terjed addig, hogy ismernék a világhírű amerikai Gyökerek című könyvet – és az annak alapján készített filmet –, amelyben még a 19. században is az Egyesült Államokba hurcolt – nem emberként kezelt – rabszolgák tragikus sorsát mutatják be.

Tisztelt ellenzéki képviselők; valóban komolyan gondolják, hogy A munka törvénykönyvének módosítása ezt a jogi helyzetet hozza létre a munkavállalók számára? Nevetségessé tették magukat a tudatlanságukkal! (Magyar Hírlap: Az ellenzék túlkapásai és teljes jogi tudatlansága)

Ötéves kislány meggyilkolásával vádolnak egy német dzsihád harcos nőt

0

A 27 éves Jennifer W. az első olyan német állampolgár, akit azok miatt a bűnök miatt állítanak bíróság elé, melyeket az Iszlám állam területén követett el Irakban és Szíriában. Jennifer W. az Iszlám állam katonája volt: az erkölcsrendészeten szolgált. Ezért havonta 70-100 dolláros fizetést kapott Moszul városában.

Különleges juttatás: egy 5 éves rabszolga kislány

Az Iszlám állam az elfoglalt terülteken könyörtelenül lépett fel a vallási és nemzeti kisebbségekkel szemben. Akiket nem öltek meg, azokat rabszolgának adták el mint azt az ötéves kislányt is, aki feltehetően a jezidi szektához tartozott. Jennifer W., aki férjhez ment egy helyi dzsihád harcoshoz, juttatásként kapta a rabszolga kislányt hű szolgálataiért. A kislány rettegett a dzsihád harcos házaspártól, és ezért rendszeresen bepisilt. Szörnyű büntetést találtak ki a számára:

Megláncolták és a tűző napon hagyták szomjan halni

A hitetlen gyerekeknek is veszniük kell! – hangoztatta Jennifer W. amikor a szomszédok kérdőre vonták az ötéves kislány szörnyű halála miatt.

Az Iszlám állam a fronton elbukott. Ezt követően Jennifer W. Ankarában a német nagykövetségen jelentkezett: haza kíván térni! Letartóztatták, de nem volt ellene bizonyíték. Ezért szabadon hazatérhetett Németországba. Most letartóztatták, mert a helyi hatóságok elküldték a megfelelő bizonyítékokat Németországba. Így Jennifer W.-nek saját hazája bírósága előtt kell védekeznie azzal a szörnyű váddal szemben, hogy dzsihád harcos férjével együtt kínhalálra ítéltek egy ötéves kislányt.

30 ezer rabszolga él Szerbiában

0

A globális rabszolgaság-index szerint Szerbiában 30.000 ember él modern rabszolgaságban. A modern rabszolgaság a kényszermunka végzését, az emberkereskedelmet és az erőszakkal kötött házasságot foglalja magában, írja a 021.rs nevű újvidéki szerb nyelvű független hírportál.

Más meghatározás szerint modern kori rabszolgaság áldozata az, akit megfosztanak a szabadságától, akire mások tulajdonaként tekintenek, akit elcserélhetőnek, eladhatónak vagy éppen elpusztíthatónak tartanak.

A világban ennek értelmében mintegy negyvenmillió modern rabszolga él, közülük 25 millióan kényszermunkát végeznek, több mint 15 millióan pedig kényszerházasságban élnek.

A Walk Free Egyesület adatai szerint a modern rabszolgák 71 százaléka nő.

A kutatást több paraméter vizsgálata alapján végezték, vizsgálták a bruttó hazai összterméket, a modern rabszolgaság számát és ahogyan azt is, hogyan reagál az állam ezekre a jelenségekre.

Amennyiben a volt Jugoszlávia területét vizsgáljuk, Szerbiában a legmagasabb ez a szám, amely a 167 vizsgált ország közül a 101. helyen végzett, az eredmények alapján pedig ezer ember közül 3,34-en élnek a modern rabszolgaság valamely formájában.

A legkevesebb, az adatok szerint négyezer modern rabszolga Montenegróban él, majd őt követi Szlovénia, amely a 127. helyen végzett. A volt Jugoszláv tagállamok közül a legrosszabb helyen, vagyis a 25-en, Macedónia végzett, ahol a becslések szerint ezer emberből 8,66 rabszolgaként él.

A Global Slavery Index 2016 adatai szerint Magyarország a 41. helyen áll. Megjegyzendő – ahogy korábban a Független Hírügynökség megírta -, hogy :

a legfrissebb, 2018-as jelentés szerint Magyarország visszaesett a 93. helyre, a korábbi 22 ezres szám 36 ezerre nőtt.

A felmérés szerint a világban megtalálható áru értéke, amely a modern rabszolgáktól ered, több száz milliárd dollárra tehető. Modern rabszolgáktól származik a legtöbb asztali számítógép, laptop, mobiltelefon, ruha, hal, kakaó és nádcukor. A legtöbb modern rabszolga Ázsia és Afrika területén él.

Erről a világ legnagyobb cégei többet tudnának mondani.

Több tízezer rabszolga van Magyarországon

Prostitúcióra kényszerítés, csicskáztatás, adósrabszolgaság – mind létező jelenség Magyarországon. Egy felmérés szerint 36 ezer ember rabszolgasorban az országban.

A múlt héten mutatták be az úgynevezett Global Slavery Indexet, amelyet minden évben a Walk Free Foundation nevű jogvédő szervezet állít össze, a Minderoo Alapítvány segítségével. Az idei felmérésből az derült ki, hogy

a világon több mint 40 millió emberrel bánnak rabszolgaként.

A lakosság számához viszonyítva a legnagyobb arányban Észak-Koreában élnek emberek rabszolgasorban (az ország minden 10. lakója ide sorolható), utána Eritrea, majd Burundi következik. Fiona David, a Minderoo Alapítvány elnöke a bemutatón azt mondta: a lista élén található országok mindegyikében állami támogatással végeztetnek kényszermunkát.

Abszolút értéket tekintve Indiában van a legtöbb rabszolga, körülbelül 8 millió, majd Kína, Pakisztán, Észak-Korea és Nigéria következik.

A rabszolgák 60 százaléka ebben az öt országban él.

Nemzetközi szervezetek szerint a gazdag országok is felelősek a rabszolgaságért, hiszen hatalmas mennyiségben importálnak olyan árut, amelyet valószínűleg kényszermunkával állítottak elő.

A rabszolgaság az egész világon jelen van. A felmérés meghatározása szerint a modern kori rabszolgák közé azok tartoznak, akiket megfosztanak a szabadságuktól, mások tulajdonának, eladhatónak, megölhetőnek tartanak. Ide tartozik az emberkereskedelem, a kényszermunka és a kényszerházasság, de például a gyerekkatonaság és a kényszerprostitúció is.

A rabszolgaság a régióban is jelen van: a felmérés szerint

Magyarországon 36 ezer rabszolga van.

Ez egyébként 13500-zal több, mint ami a két évvel ezelőtti jelentésben szerepelt. A legnagyobb veszélyben a társadalom peremére szorult csoportok vannak. A szervezet (hitelminősítőkhöz hasonló) értékelése szerint Magyarország a BB kategóriában van a rabszolgaságot illetően – ide sorolják a régió legtöbb országát.

Akik követik a híreket, azok gyakran találkozhattak az elmúlt években magyarországi rabszolgákról szóló híradásokkal. Ahogy fent is írtuk, ide tartozik, ha valakit prostitúcióra kényszerítenek, de szóltak hírek konkrét rabszolgatartásról is.

Az Anthropolis Egyesület három éve Modernkori rabszolgaság címmel könyvet is megjelentetett a témában (ez az interneten is olvasható). A kötetből kiderült, hogy a kényszerprostitúció szempontjából Magyarország kibocsátó, tranzit- és célországnak is számít. A könyv akkori bemutatóján az is elhangzott, hogy

Magyarország az EU-ban ott van az öt legnagyobb kibocsátó ország között a szexuális kizsákmányolás területén.

Ez elsősorban nőket érint, a jellegzetesen közép-európai jelenségnek számító csicskáztatás viszont főleg férfiakat. De persze az ellenkezőjére is van példa: a könyvben is leírták egy olyan nő történetét, akit évekig dolgoztatott egy család, miközben se pénzt, se rendes ételt nem kapott, és a házból sem engedték ki.

Tavaly pedig 12 embert ítéltek el a hírhedté vált gádorosi csicskáztatás ügyében. Ők kiszolgáltatott, befolyásolható embereket kerestek, akik jó fizetés és ellátás ígéretével csábítottak el, majd

elvették papírjaikat, embertelen körülmények között tartották, rendszeresen megverték és munkára kényszerítették őket.

Volt, akit 15 éven keresztül tartottak így fogva.

Az ilyen példákat hosszan lehetne sorolni: a kiszolgáltatott idős embereknek elveszik a nyugdíját is, sokakat dolgoztatnak, de arra is voltak példák, hogy elvették a papírjaikat és azokkal hitelt vettek fel a nevükre. Az RTL Klub egy korábbi riportjából az is kiderült, hogy a rabszolgaként tartott embereknek gyakran az istállóban, az állatokkal kell aludniuk. És az is, hogy a jelenség nem csak a tanyavilágban létezik, hanem gazdagabb környékeken is.

Szarvason nemrég még egy olyan menedékház is nyílt, ahol a csicskáztatásból menekülőket is befogadják. A hvg.hu beszámolója szerint a ház tele van.

De hosszan lehetne sorolni azokat az eseteket is, amikor uzsorások kényszerítettek valakit adósrabszolgaságba. Az Országos Kriminológiai Intézet egyik tanulmánya szerint

az uzsorások általában olyanok, akik meghatározó szerepet töltenek be egy-egy közösség életében.

A leginkább fertőzöttnek Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számít.

A tízezreket kilátástalan helyzetbe taszító uzsorázás elleni küzdelmet egyébként a Fidesz-kormány is kiemelt feladatnak tekintette, ennek ellenére a helyzet nem sokat javult.

Bíróság előtt a szexrabszolgák guruja

0

Húsz év alatt összesen 16 ezer szexrabszolgája volt a most 57 éves Keith Rainere-nek, akit kedden áll bíróság elé New Yorkban. A gurut nemrég Mexikóban tartóztatták le, és kiadták az Egyesült Államoknak.

A vállakozó szellemű férfi azért menekült Mexikóba, mert a New York Times tavaly októberben hosszú riportot szentelt a szexrabszolgaság ügyének Brooklynban.

A guru itt alapította meg Executive Success Program (ESP) nevű cégét 1998-ban.

Az ötnapos kurzus azt ígérte, hogy feltárja a jelentkezők belső potenciálját és segít kiteljesíteni azt. 5 ezer dollár volt a részvételi díj.

A program népszerű volt: egyre másra nyíltak a “műhelyek” szerte az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban. Csakhogy az 5 ezer dollár sok jelentkező számára túlságosan is nagy összegnek bizonyult. A cég hitelt nyújtott és az adósok – mind nők – fokozatosan a guru szexrabszolgái lettek.

2015-ben a guru megalapította a DOS szervezetet, mely deklaráltan a szexrabszolgaságra épült. A piramis csúcsán ő maga állt. A szexrabszolgák pedig vállalták: bármikor bármit megtesznek a guru kedvéért. Ezt egy ünnepélyes aktussal szentesítették: a guru nevének kezdő betűit beleégették a jelentkező bőrébe. Aki hiába üvöltött és kapálózott: a többi szexrabszolga lefogta őt, miközben a guru végrehajtotta a megbélyegzést.

A szekta két részre oszlott: volt a mester és voltak a rabszolgák, akiknek az engedelmességét leleményes módszerrel biztosították. Egyrészt filmre vették az ünnepélyes esküt és a megbélyegzést. Ez nem volt elég:

minden szexrabszolgának saját magát súlyosan kompromittáló videót kellett készítenie és leadni a gurunak.

Ha elítélik, akkor a guru minimum 15 év fegyházra számíthat, de akár életfogytiglant is kaphat.

Migráns riport Líbiából: „Mi itt rabszolgák vagyunk!”

0

Így összegezte helyzetét egy  Nigériából Líbiába érkezett fiatal migráns, akivel Miszrataban, a Földközi tenger partján találkozott a párizsi Le Monde tudósítója egy menekült táborban.

A körülmények nyomorúságosak, a zsúfoltság elképesztő. A feketék régebben sem tartoztak a különösebben sokra becsült emberek közé Líbiában, de amióta megindult a migráns áradat Fekete Afrikából Európa felé, teljes megvetés az osztály részük miközben maximálisan kihasználják őket az embercsempész maffiák.

Miszrata egyike annak a 14 líbiai városnak, ahol

a maffiák fő foglalkozása az embercsempészet.

Olaszország belügyminisztere szerint az Európai Uniónak valamilyen fejlesztési tervez kellene kidolgoznia Líbia számára, mert különben ez a 14 város ontani fogja a migránsokat Európa felé.

Miszrataban a helyi maffia nem más mint Kadhafi ezredes egykori seregének elit zászlóalja. Ők az urak, akik működtetik az egész emberkereskedő hálózatot. „Szép autót kaptok, szép házatok lesz Európában!”- ezzel az ígérettel csábítják fekete ügynökeik a helyi fiatalokat Nigériában, Gambiában, Guineában, Elefántcsontparton, Szudánban és Eritreában. A Le Monde tudósítójának helyszíni beszámolója szerint ezekből az országokból jön a migránsok többsége.

Tavaly több mint 180 ezren át is jutottak Európába.

Idén alaposan megváltozott a helyzet. Itáliában a baloldali kormányzat megunta, hogy Brüsszel süketnek tetteti magát a migráns válság ügyében, és lépett: megállapodást kötött a parti őrséggel Líbiában. Emiatt július elsejétől drasztikusan csökkent a Líbiából érkező migránsok száma Olaszországban: tavaly 30 500-an érkeztek, az idén csak 13 500-an. Itália belügyminisztere boldog, a migráns táborokban szorongó feketék reményvesztettek. Sokan már szívesen hazatérnének csakhogy minden pénzüket elköltötték már. Sőt sokan el is adósodtak. Így tulajdonképp az embercsempész maffiák bér rabszolgái lettek. Helyzetük kilátástalan.

Olaszország azt szeretné, ha Líbia „kezelné” a migráns problémát. Kadhafi ezredesnek megvolt erre a módszere: elevenen megnyúztak néhány embercsempészt a piactéren, hogy mindenkit rádöbbentsenek: Líbiának nincsen migránsokra szüksége! Kadhafi katonái most viszont elsősorban az embercsempészetből élnek. Hatalmas pénzek kellenének ahhoz, hogy Líbiában a maffiák valamilyen jövedelmezőbb foglalkozást találjanak. Itália belügyminisztere kezdetben 3 milliárd eurót vár Brüsszeltől. Miért ennyit? Mert Merkel kancellár és Erdogan elnök megállapodása ilyen összegről szólt. Ha a keleti migráns útvonal lezárása ennyit ért, akkor a nyugati migráns áradat megállítása is érhet ennyit – érvel Olaszország belügyminisztere. Aki már benyújtotta a számlát Brüsszelben …

A migránsok lehetnek Európa új rabszolgái

0

Több mint százezer migráns érkezett az EU területére az első félévben, a 82 százalékuk Olaszországba. Az olasz kormány Brüsszelhez fordult.

Az olasz mezőgazdaságban megnövekedett a rabszolgaként foglalkoztatott migránsok száma. Ráadásul Szicíliában maga a maffia alkalmazza őket, így senki sem számíthat védelemre a munkaadóval szemben. Akik aztán gátlástalanul vissza is élnek a helyzettel. Olaszország 18 helyet ugrott előre a nemzetközi rabszolga listán, melyet a Verisk Maplecroft szervezet tesz közzé minden nyáron. 

A szervezet szakértője a londoni Guardian-nek elmondta: régebben távoli országok voltak a leginkább veszélyeztetve. Ma is Észak Korea és Dél Szudán osztozik az első helyen a munkavállalói jogokat semmibe vevő rabszolga listán. De a legnagyobb kockázati növekedést az EU mutatta az elmúlt évben! Az ok a folyamatos migráció Afrikából és a Közel Keletről.

Nemcsak Olaszország, de három másik uniós tagállam is érintett, mert jelentések készültek arról, hogy a migránsokat rabszolgaként dolgoztatják.

Románia 56 helyet ugrott előre

és bekerült a magas kockázati listába! Ciprus és Bulgária is érintett még. Mind a négy állam az EU határvidékén helyezkedik el: rengeteg olyan migráns érkezik, aki a nyomor elől menekül vagyis semmi esélye sincs arra, hogy elismerjék a menekült státuszát.

Hazamenni viszont nem akar és nem is tud hiszen minden erőforrását felemésztette az eljutás álmai földjére, Európába.

Ahol gyakran rabszolga sors várja. Törökország is 52 helyet ugrott előre a rabszolga listán, mert ide áramlik a szíriai polgárháború menekültjeinek jórésze. A Merkel – Erdogan paktum óta megszűnt a bevándorlás lehetősége az EU-ba. Törökországban igen szigorúan szabályozzák a munkavállalást a hazai munkaerő védelmében. Így sok migránsnak marad a rabszolga élet.

Van persze másfajta rabszolgaság is- írja a londoni Guardian, mely nemrég összeállítást közölt azokról az afrikai versenyzőkről, akik a gazdag államoknak nyerik az érmeket a londoni atlétikai világbajnokságon. Ők sincsenek irigylésre méltó helyzetben, de a migránsokhoz képest luxus körülményeket élveznek – már ameddig nyerik az érmeket. Ne higgyük, hogy csak Európa perifériáin fenyeget a rabszolgaság!- hívja fel a figyelmet a Guardian. 

Nem véletlen, hogy tavaly Nagy Britanniában törvényt fogadtak el a modern rabszolgaságról.

A munkaadók mindenütt kíméletlenül kihasználják azt, hogy a migráns teljesen kiszolgáltatott helyzetben van. A szicíliai maffia a földeken dolgoztatja őket szinte a semmiért, Törökországban a textil gyárakban robotolnak pusztán a túlélés reményében.

A migránsok Európa új rabszolgái lehetnek, ha az államok nem tesznek ez ellen valamit- hangsúlyozza a londoni Guardian, amely beszámolt arról, hogy a rabszolgaság kockázata a legjobban Európában nőtt az elmúlt évben.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK