Kezdőlap Címkék Körözés

Címke: körözés

Gulyás Márton szerint a hatóságok szívatni akarták az elfogatóparancs időzítésével

0

Gulyás Márton azt írta a Facebookon, nem véletlen, hogy péntek délutánra időzítették a körözés kiadását ellene.

Az aktivista azt is vitatja, hogy a körözés indokolt volt. A körözést azért adták ki, mert nem jelent meg egy tárgyaláson, de ő úgy emlékszik, az azt megelőző tárgyaláson közölte a bírónővel, hogy nem fog személyesen elmenni a következő tárgyalásra, hanem az ügyvédje fogja képviselni. Ez valamiért kimaradt a jegyzőkönyvből.

Gulyás Márton vádlott, az ügyészség szerint “csoportosan elkövetett garázdaság” a bűne, mert a Liget szétbarmolása ellen szervezett tiltakozó akción néhány négyzetméter zsákvásznat leszakítottak. Ez pedig az ügyészség szerint büntetőjogi kategória.

Azt írta a körözés kiadásáról:

“Ha a bíróság arról akart volna meggyőződni, hogy nem akarok meglógni, akkor

a) felhívhatott telefonon és berendelhetett volna
b) rendőrökkel kiszállhatott volna értem
c) a május 10-ére kiírt következő tárgyalási nap előtt 48 órával elrendelhette volna a tárgyalási őrizetbe vételemet.

Ezekkel a lehetőségekkel nem élt, hanem tudatosan péntek délutánra időzítve kiadta az elfogatóparancsot ellenem. Ezzel 2 választás elé állított:

a) nem adom fel magam személyesen a rendőrségen, hanem hétfőig bujkálok, amivel megalapozom a gyanút magammal szemben (hogy nem vagyok kooperatív) és ezzel okot adok az előzetes fogvatartásom elrendelésére a tárgyalási napig (május 10-ig)

b) együttműködöm, bejelentkezem a rendőrségen, és mivel hétvége következik, a Rendőrség őrizetbe vesz péntek-szombat-vasárnapra. Ez utóbbi mellett döntöttem, és emiatt töltöttem végül 3 egész éjszakát a Gyorskocsiban.

…Az én ügyem nyilvánvalóan politikai, és kimutatható benne, hogy bőven a törvényesség keretei között maradva milyen széleskörben vannak eszközei a hatalomnak ahhoz, hogy piszlicsáré ügyek mentén vegzálja a számára ellenséges polgártársakat. ”

 

Több tucat vajdasági magyart köröz embercsempészet miatt a magyar rendőrség

0

A körözött vajdaságiak kisebb részét költségvetési csalás miatt keresik, a túlnyomó többséget azonban embercsempészés miatt, ami azt jelenti, nem minden vajdasági magyarnak okoztak problémát a migránsok, akadt, aki felismerte ebben a bizniszt.

Azok, akik időnként böngészik a magyar rendőrség Police.hu oldalát és tovább jutnak a határinfókon, amelyek egyébként sem aktualitásukról ismertek, a hírek és információk rovaton belül egy érdekes alrovatra bukkanhatnak.

A közérdekből nyilvános körözések menüpont alatt, ha a születési hely alapján keresünk, mégpedig úgy, hogy beírjuk Szabadkát vagy Zentán, nem kizárt, hogy ismerős arcokra bukkanhatunk. Szabadkai születési hellyel mintegy 50, zentaival pedig hozzávetőleg 30 elfogatóparancs van érvényben, akad olyan személy, aki ellen több körözés is hatályban van.

A keresett személyek között nagyon sokan vannak a magyar-szerb határzónában élők, olvasóink segítségével szabadkai, királyhalmi, horgosi, kispiaci, zentai lakhelyű személyeket azonosítottunk.

A körözött vajdaságiak kisebb részét költségvetési csalás miatt keresik, a túlnyomó többséget azonban embercsempészés miatt, ami azt jelenti, nem minden vajdasági magyarnak okoztak problémát a migránsok, akadt, aki felismerte ebben a bizniszt.

Az adatbázist IDE kattintva érheti el. Ha itt kiválasztja az Elfogatóparancs alapján körözött személyek gombot, az előjövő oldalon legkönnyebben a születési hely alapján tud böngészni, amelyet az első, Keresendő érték című rubrikába írhat be.

Szabad Magyar Szó

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK