Kezdőlap Címkék Hallgatás

Címke: hallgatás

Miért nem tökös csávó Rogán Tóni?

Varga Judit elvált férje ezt írta : “Kedves Tóni, miért hallgatsz, miért bújsz Havasi Berci mögé? Ezt a kérdést tette föl Facebook oldalán Magyar Péter, aki Novák Katalin megbuktatásával gyanúsítja a miniszterelnök jobbkezét. 

Ennél sokszor sokkal tökösebb csávónak tűntél. Te vagy a kormányzati kommunikációs agytröszt mindenható ura, kisujjadban a kommunikáció csínja-bínja, miért bújsz el a választóid elől, miért nem tartasz évek óta sajtótájékoztatót? Talán félsz a kérdésektől?”

Arról, amit Rogán Tóni valóban csinál, arról a hatalom érdekében csak hallgatni lehet. Az egyiptomi fáraók ilyen posztokon eunuchokat alkalmaztak, nem tökös csávókat. Amúgy pedig Lavrentyij Pavlovics Berija, Sztálin elvtárs jobbkeze, nemigen tartott sajtótájékoztatót, mégis tartottak tőle.

“Miért nem mesélsz Schadl Györggyel való szakmai kapcsolatodról meg sok más hasonló ügyről? Épp egy új találmányon dolgozol?”

Magyar Péter a Partizánban úgy nyilatkozott, hogy a valós döntések a fontos ügyekben egy szűk kabinetben történnek, ebben benne van a két Orbán, Rogán Tóni, Szijjártó Péter, Gulyás Gergely és Nagy Márton. Orbán Viktor tehát nem egyedül dönt bár nyilvánvalóan ő viseli a felelősséget hiszen ő nevezte ki a sötétség fejedelmének Rogán Tónit, aki már négy választáson szerzett kétharmados többséget. Milyen eszközökkel?

“A győztestől sosem kérdezik meg: hogyan is győzött ?!”

– jelentette ki Adolf Hitler.

Tiborcz Pista, hogy lettél dúsgazdag?

“Te egy igazán tehetséges ember vagy: 37 éves korodban 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg értékes egykori állami ingatlan. Ezenkívül a Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak
/már előre kiadva állami cégeknek/. És ugye ez csak az, ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában?

Összesen mennyi állami hitelt és támogatást kaptál a portfoliód összerakásához?”

A miniszterelnök veje immár Magyarország 10 leggazdagabb embere közé tartozik, a listavezető nem más mint Mészáros Lőrinc, aki tavaly 150 milliárd forinttal növelte vagyonát miközben a magyar lakosság többségének az életszínvonala csökkent. Ez a kontraszt aggaszthatja Orbán Viktort, aki pontosan tudja, hogy a választópolgárok döntő többségét a megélhetése érdekli. Azért kell az LMBTQ ügyekről és a Magyarországon nem létező migránsokról beszélnie Rogán Tóni propaganda gépezetének, hogy elterelje a figyelmet a bús valóról: Orbán Viktor rokonai, barátai és üzletfelei tovább gyarapodnak miközben a választópolgárok életszínvonala stagnál vagy csökken. Ezért jogosan kérdi Magyar Péter a miniszterelnök vejét:

”Jártál mostanában a borsodi falvakban, ahol a gyerekek télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”

Magyarország az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb országává vált – ez a nemzeti együttműködés tizennégyéves uralmának mérlege. Erről végképp nem beszélhet Rogán Tóni …

A megyei lapok hallgatnak, a központi pártsajtó meg hazudik a tüntetésekről

Napok óta tartanak a tiltakozások Budapesten a rabszolgatörvény ellen, sőt tegnap este már Pécsen is tüntettek, korábban meg több helyen is voltak félpályás útlezárások. Mégis kérdéses, hogy az ország lakosságának a többsége, főleg a vidéken élők hozzájutnak-e a hiteles hírekhez a tüntetésekről.

Nem feledjük, már hatalmas központosított médiabirodalom szolgálja a hatalom propagandáját

Nemrég a fideszes oligarchák és strómanok egy alapítványnak „ajándékozták” a cégeik tulajdonában lévő újságokat, hetilapokat, rádiókat és televíziókat. Ezzel persze egyáltalán nem változott a stílusuk vagy a politikai elkötelezettségük, csak annyi történt, hogy könnyebbé tették és már nyilvánosan is elismerték a központosított irányításukat.

Folytatták a nem kormánypárti nyomtatott sajtó felszámolását is, legutóbb a Szabad Föld alakult át, miután Puch László eladta Orbán haverjának, Mészáros Lőrincnek. Tegnap meg arról írhattunk, hogy újabb rádiók landoltak Fidesz-közelben.

A legtöbben már csak a kormánypárti sajtóból tájékozódnak

A legtöbb „magyar ember” gyakorlatilag csak a kormánypropagandát kiszolgáló tévéket nézhet, ma már egyedül az RTL Klub a mindenütt fogható kivétel. A rádiókkal ennél is rosszabb a helyzet. Az országos nyomtatott napilapok közül már csak a Népszava kivétel, de kicsi a példányszáma és már ez sem a régi, valamilyen háttéregyezmény és a kormányhirdetések miatt visszafogottabb a kelleténél. A vidéki emberekhez főleg a helyi, megyei lapok jutnak el, de ezek előbb Mészáros Lőrinchez, majd a hatalomhoz közeli alapítványhoz kerültek, oszt jó napot!

Ma már gyakorlatilag egyedül az interneten van komoly súlya a független és az ellenzéki sajtónak, de mint tudjuk, nagyon sokan egyáltalán nem szoktak internetezni.

Hogyan kezelték a tüntetéseket?

Először megpróbálták teljesen elhallgatni, az első Kossuth téri tüntetés nem szerepelt a híradókban, hírekben, nem írtak róla még a kormánypárti portálok sem a címlapjukon, vagy csak nagyon elrejtve, valahol alul. A „királyi televízió”, az M1 híradója sem adott élő bejelentkezést a tüntetésről, inkább a karácsonyi vásárról jelentkeztek.

A második naptól viszont megváltozott a kormánypropaganda, teljesen egységes módon – nyilván megkapták az új utasítást a „pártközpontból”. Azóta folyamatosan azt szajkózzák, hogy néhány Soros által felbérelt rendbontó, egy istenkáromló kis csürhe rongál, támad a rendőrökre, még a koronát is el akarták lopni. A demonstrálók erőszakosak és trágárkodnak, az M1 híradója pedig azt a feliratot tolta az orrunk alá a tudósítás közben, hogy „büntetett előéletűek is voltak az előállított fővárosi tüntetők között”. A kormánymédia által megszólaltatott „szakértők” szerint a társadalom elutasítja az indokolatlan, a háttérhatalom által gerjesztett rendbontást, hiszen a kifogásolt túlóratörvény hasznos és kedvez a munkavállalóknak.

Mi olvasható a megyei lapokban?

Természetesen a megyei lapok sem lógnak ki a sorból, ami azért is fontos, mert a vidékiek nagy része főleg ezekből tájékozódik. Ezekben az orgánumokban továbbra is inkább az elhallgatás a propaganda eszköze.

Például a HAON weboldalának a címlapján egy betű sincs az esti budapesti tüntetésről, sőt ha a keresésbe beírjuk, hogy tüntetés, akkor sem jön elő friss hír, csak korábbi írások például egy londoni tüntetésről.

Pontosan ugyanez a helyzet például a BAON, a FEOL, a NOOL, sőt még a BAMA esetében is (pedig ugye Pécsen is volt tüntetés), a többi megyei lapot nincs is értelme végignézni…

Általában hallgatunk (1.)

Frusztrált ideges anyuka vonul az utcán, riadt, síró gyereket rángat maga után. A kisfiú egy játékbolt kirakatát szeretné megnézni, ám a nagydarab, kifejezéstelen tekintetű nő könyörtelenül elvonszolja. Ő az erősebb: lehet vagy kilencven kiló, a gyerek, vasággyal együtt sincs húsz. A nő ordít vele, kiabál, még egy pofont is lekever neki. A gyerek persze ettől nem hagyja abba sírást, legföljebb a kirakattól – és minden mástól – megy el a kedve.

Odalépek a festett asszonysághoz: kedves hölgy, mondom neki, miért méltóztatik vegzálni ezt a gyereket? Elfelejtette, hogy maga is volt gyerek, és ebben a minőségében időnként szeretett volna megállni egy játékbolt kirakata előtt? Ha idegesnek tetszik lenni, amiért a főnöke ma megint ugráltatta, vagy mert a férje tegnap este szokás szerint újfent berúgott, higgye el, arról nem ez a szegény gyerek tehet…

…Persze, nem lépek oda hozzá. Kell nekem a balhé? Egyébként is sietek.

Hát, valahogy így. Mi, a csöndes többség, a normálisak, a törvényt, s egymást tisztelők, ha nekünk nem tetszőt látunk, zavartan félrefordítjuk a fejünket.

Félünk, sietünk, és – Rákosy Gergely könyvének címével – általában hallgatunk. Összegyűjtött hallgatásainkat, ha nem volna annyi más fontosnak tűnő dolgunk, vaskos kötetekbe tudnánk rendezni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK