Kezdőlap Címkék E-tanulás

Címke: e-tanulás

Hatásos az online tanulás

0

Mi magyarok sokszor ódzkodunk az újtól, konzervatív módon ragaszkodunk a régi, jól bevált útjainkhoz. Így vagyunk az online lehetőségek kihasználásával is – még a számítógépet napi szinten használók is sokszor inkább személyesen, „fizikai” módon oldják meg ügyeiket. Nos, van, ahol ez bizony másként van – a KRESZ-oktatásban például. Igaz, az elsősorban a fiatalok terepe.

Ma a vezetők közel fele távoktatásban sajátítja el a KRESZ-ismereteket, miközben a tanteremben tanulóknak is közel 40%-a használja ezeket az online tananyagokat.

A leendő járművezetők képzése 2012 óta végezhető online tananyagokkal, és ma már a mintegy 1000 hazai autósiskola több mint 80%-a használ ilyet az oktatás során. Az online KRESZ-tananyagokat használók száma évről évre dinamikusan nő, 2017-ben már meghaladja a 110 ezret. „Idén 72 ezer tanuló választotta az akkreditált e-learning tananyagot elméleti képzésként, akik közül 52 ezren a B kategóriás jogosítvány megszerzését tűzték ki célul.

Becsléseink szerint ma már a vezetők közel fele a távoktatási képzést választja, miközben a tantermi tanulóknak is közel 40%-a használja online tananyagainkat”

– mondta dr. Szőcs Károly, a teljes értékű online KRESZ-oktatást Magyarországon meghonosító E-Educatio Információtechnológia Zrt. vezérigazgatója.

A fiatalok több időt szánnak az e-learning KRESZ-tananyagra, mint a kötelező tantermi óraszám. A kötelező 28 tantermi órával szemben – ami egyébként 45 perces – az e-learning tananyaggal átlagosan 32 teljes órát töltenek.  Az alapos tanulás és az – idén a Magyar Minőség eOktatás 2017 Díjat is elnyert – e-learning KRESZ-tananyag hatékonysága erőteljesen visszaköszön a vizsgaeredményekben is. A közlekedési hatóságtól származó adatok alapján

a 2017 első 8 hónapjában regisztrált B kategóriás vizsgaeredmények szerint az e-learning képzési formában tanulók első elméleti vizsgájának 72%-os sikeressége 17%-kal meghaladta a tantermi tanulók átlagát (55%).

Sőt, az online KRESZ-tanulást választók az első gyakorlati vizsga letételekor is jobban teljesítettek a tantermi átlagnál: 59% sikeres vizsgázó az 55%-kal szemben.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK