Kezdőlap Címkék Budai Gyula

Címke: Budai Gyula

120 perc – 2018. január 20. 12:00

0

Sietős a Stop Soros a Fidesznek

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a Stop Soros törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt – közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a törvénycsomag ellen azok emelték fel elsőként a szavukat, akik támadják a kormány bevándorláspolitikáját, akik szervezik és elősegítik a migrációt és akiket Soros György pénzel. Konkrétan megnevezte a Magyar Helsinki Bizottságot, az Amnesty Internationalt és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet. (MTI)

Vonják vissza a válsághelyzet minősítést!

Vonja vissza a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, mert nem állnak fent a törvényi feltételei – követeli az Együtt, amelynek a közleménye leszögezi: a menekültek és az illegális határátlépések száma a 2015-16-os menekülthullámhoz képest a töredékére csökkent Magyarországon és egész Európában. A határon állomásoztatott sok ezer rendőr és katona csak a politikai hisztériakeltést szolgálja. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint a befelé irányuló illegális határátlépések száma Magyarország schengeni külső határain 2015-ben 391 363, 2016-ban 18 207, majd 2017-ben 1415 volt, ez utóbbi alacsonyabb a 2010 előtti értékeknél is. (FüHü)

Patkány a műtőben – ez kiverte a biztosítékot

Egy patkány megjelenése egy kórház lezárt műtőjében az ágazat olyan mértékű elhanyagoltságára utal, hogy aligha csodálható a kórházi fertőzések szélsőségesen magas aránya – szögezi le a DK közleménye. Világraszóló botrány, hogy az ország egyik legnagyobb kórházában, a budapesti Péterfyben már rágcsálóirtásra sem jut pénz, miközben a költségvetés csak a társasági adóból 135 milliárd forintot enged át egyetlen év alatt a sportegyesületeknek, s egyetlen stadion fölépítése 190 milliárdot emészt föl. (FüHü)

Tűz van egy váci hulladékfeldolgozóban

Kigyulladt egy hulladékfeldolgozó Vácon, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila közölte: a másodlagos hulladékfeldolgozóban tárolt bálák kaptak lángra. A mintegy hatszáz méteres Kőhídpart utcai csarnokban kitört tűzben jelentős füst keletkezik, a katasztrófavédelem mobil laborja vizsgálja, hogy tartalmaz-e veszélyes anyagokat. (MTI)

Budai Gyula szerint a bírók kommunisták

0

Amint az a Hír Tv felvételén látható Budai Gyula, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke lekommunistázta a teljes magyar bírói kart a bizottság keddi ülésén. A kormány miniszteri rendeletben számolná fel a bírák függetlenségét, alakítanák saját szájízük szerint a bírói kart.

Juhász Péter (Együtt) és Karácsony Gergely (Párbeszéd) szerint az ilyen általánosító megszólalások célja a bírói függetlenség hitelességének aláásása. Lázár János már név szerint bírál bírókat, míg Budai Gyula a teljes bírói kart minősíti. Ez elfogadhatatlan a hatalmat gyakorlók részéről, teljesen ellentétes a jogállami demokrácia-felfogással.

Minmt a két politikus közleményében írta, Budai Gyula szégyenteljes megállapításával ellentétben a bírák eddig meg tudták őrizni függetlenségüket. Ezt bizonyítja az is, hogy a bíróság másodfokon, majd pedig a Kúria is kimondta: Szigetvári Viktornak, az Együtt választmányi elnökének jogában áll Polt Pétert és ügyészségét fideszesnek nevezni, és nem volt becsületsértő azt állítani, családi kapcsolatai miatt a legfőbb ügyész elfogult lehetett a Quaestor-ügyben.

De erre utal az is, hogy a Fidesz-kormány miniszteri rendeletben számolná fel a bírák függetlenségét, alakítanák saját szájízük szerint a bírói kart.

Ez jól mutatja, hogy a Fidesz hatalma megőrzése érdekében a jogállam maradékát is be akarja darálni. Orbán putyinista rendszerének ugyanis nem tetszik, hogy a bírák még nem a fideszesek érdekeit szolgálják.

EMIR-ügy: tanúkihallgatások jönnek

0

Az egységes informatikai rendszer ügyében zajlik nyomozás.

November másodikán Budai Gyula adott be írásbeli kérdést Polt Péternek címezve, amelyben azt írta, hogy az Európai Bizottság a 2007-13-as gazdasági ciklus ellenőrzésekor talált szabálytalanságokat. 28,4 milliárd forint összegű szerződésekről van szó.

Azt írta: „A kifogásolt időszakban a néhai szocialista képviselő, Komáromi András által alapított Welt 2000 Kft.-vel

a megállapodásokat állami részről a később a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus vezetői, így a volt miniszterelnök felesége, Dobrev Klára, valamint Heil Péter kötötték meg.”

A rendszernek az volt a funkciója, hogy a 2007 és ’13 között Magyarország számára rendelkezésre álló uniós pénzek kifizetésének informatikai hátterét biztosítsa. Az EMIR-en (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) különösen jelentős összeg, mintegy 12 ezer milliárd forint folyt át.

Az Európai Bizottság jelentése szerint a Miniszterelnöki Hivatal, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és Nemzeti Fejlesztési Ügynökség összesen nyolc vállalkozási szerződést kötött a céggel az EMIR megalkotására, működtetésére, valamint a továbbfejlesztésére – és

egy szerződést leszámítva hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytattak le.

Nyilvános ajánlat nem volt, csak a Welt 2000 Kft-t hívták meg, így ez a cég nyert.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban feljelentést tett az ügyben. Budai Gyula most a nyomozásról érdeklődött, Polt Péter legfőbb ügyész pedig válaszolt. Azt írta, eddig iratok beszerzése és azok elemzése folyt, de tanúk kihallgatását tervezik.

Ezután derülhet ki, milyen irányban halad majd a nyomozás.

Bréking nyúz, november 3. – Tudósítás a másik valóságból

0

Egyesével vakuzná szét. Őszintén megdöbbent. Férfias küllem. Tökéletes időpont. Átlátszó bugyi.

Az Origo a Jobbikról

„Van egy mondás, amely úgy szól, hogyha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy is néz ki, mint egy kacsa, akkor az bizony valószínűleg egy kacsa. Valami ilyesmi a helyzet a Jobbikkal és a párt pulzusát adó gyűlölettel is. A politika engedékeny műfaj, a politikus arca sokat elbír, a politikai emlékezet pedig végtelenül rövid. Erre játszik rá a Jobbik, amely az eszetlen tempóban diktált néppártosodásában addig jutott, hogy végérvényesen kitörölné mindazt, ami arra emlékeztethet, hogy mi is valójában a Jobbik. Vona Gábor tehát feltette a napszemüvegét és egyesével vakuzná szét a választók agyát. Arra gondoltunk, hogy megnehezítjük az egyébként is reménytelen helyzetben levő Jobbik dolgát.

Utólag is nehéz eldönteni, hogy a Jobbik útelágazódása mikor kezdődött. Az egyik iskola úgy vélekedik, hogy Vona még 2014 februárjában, az ominózus nyolc vizslakölyök ölbe ültetésével hirdette meg az aranyoskodás keskeny ösvényének politikáját, mások viszont megesküdnek rá, hogy a pártelnöki 180 fokos fordulatot egy jóval későbbi, 2016 augusztusban nyilvánosságra hozott levéllel tette egyértelművé.”

A Pesti Srácok a Vadai Ágnes – Budai Gyula párharcról

„Bár Vadai szerint nincs szükség a miniszteri biztos munkájára, a Földművelésügyi Minisztérium válaszából kiderül, a magyar mezőgazdaságnak és a hazai élelmiszeriparnak is jelentős, sok milliárd dolláros kárt okoztak – közvetlen és közvetett módon – az Oroszországgal szembeni gazdasági büntetőintézkedések. Itt nem csupán az elvesztett piacok miatt kieső bevételeket kell megemlítenünk, mint veszteség, hanem többek között az elmaradt beruházásokat is. Mint írják, az orosz embargó egy jelentős érvágás volt a magyar gazdaság számára, ennek ellenére az uniós szankciókat minden esetben megszavazta a magyar kormány, az Európai Unió egységét nem bontva meg és gondoskodni kellett arról, hogy az orosz embargó által érintett hazai cégek túléljék ezt a helyzetet. Fontos célkitűzés volt, hogy ne küldjenek el munkavállalókat, a megtermelt termékeket más piacokon elhelyezhessék, és hogy új piacokat teremthessen Magyarország. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezt a vállalását teljesítette: nem zártak be hazai cégek az embargó miatt, nem küldtek utcára embereket, a meglévő termékeket más külpiacokon elhelyezhették és más szintén az orosz embargó által sújtott országok dömping termékeitől megvédték a hazai termelőket, vállalkozásokat, a magyar piacot. Budai Gyula portálunknak az ügyről azt mondta, őszintén megdöbbent, hogy annak a Demokratikus Koalíciónak a tagja kérdőjelezi meg a munkáját, aki 2016. október közepe óta, párttársaival együtt nem vesznek részt a parlamenti munkában.”

A Magyar Idők véleménycikke a sorkatonaságról

„Nincs sorkatonasága a hazának, van viszont egy sor fejfájásunk… Hogy néznek ki ezek a mai fiatal legények? Aki nem szerelmesedett bele valamilyen rendszeres sportfélébe, arra néha rápillantani is elszomorító. Vézna vagy – épp ellenkezőleg – betegesen elhízott, tornából fölmentett fiatalemberek csoszognak az utcán, üldögélnek a romkocsmákban a férfias küllem legcsekélyebb jele nélkül. Mit is mondtak a régi öregek az ilyen férfiatlan férfira? „No, ez még katonának sem válna be…”

Régi mániám: egy emberséges, gatyába rázós, mondjuk hat hónapos kiképzés (igazi kiképzés, nem rosszindulatú „szívatás”) elkelne a mai legényeknek. Abba nem rokkanna bele sem a behívott ifjú, sem az államkincstár. Sőt jól járna mindkettő. A fiatal tartást, fazont, önbizalmat kapna a felnőttkor elején, a haza meg legényt a gátra… Ráférne mindkettőre.”

A Lokál Benkő Dánielről és párjáról

„Ahogy azt korábban megírtuk, mérföldkőhöz érkezett Benkő Dániel és ifjú kedvese, Bazsarózsa kapcsolata. A szerelmesek ugyanis több mint két év után gyerekvállalásra adták a fejüket. A művészpáros olyannyira eltökélt, hogy nem bízzák a dolgot a véletlenre, ezért egy asztrológus segítségét kérték a fogantatás tökéletes időpontjához.”

A Ripost a bugyidivatról

„Légy őr­jí­tően szexi, sze­rezd be ezt az új és va­dító fe­hér­ne­műt! Ne tar­to­gasd ün­ne­pekre, bát­ran vi­selj át­lát­szó bu­gyit!

Ne ess abba a hibába, hogy csak kivételes alkalmakra tartogatod az egyedien szép fehérneműt, bugyit. Hiszen minden nap különleges nap! Lehet, hogy a világban még sokan túlságosan félénkek, hogy ezeket a bugyikat viseljék, de te akár a legjobb darabot is levadászhatod a boltokban. Vadítóan szexi lehetsz benne, a férfiak pedig szeretik a meglepetéseket, legyen akár lyukas, vagy túlságosan átlátszó, amit viselsz.”

Dagad a Czeglédy-botrány

0

Ismét növekedett a “Gyurcsány Ferenc korrupciós botrányának” nevezett Czeglédy-ügy gyanúsítottjainak száma: csütörtökön a bíróság elrendelte újabb három gyanúsított előzetes letartóztatását. 

Elfogadta a nyomozási bíró a Csongrád Megyei Főügyészség indítványát, amely értelmében újabb három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelték el a több mint 3 milliárd forintos vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás ügyében. A gyanúsítottak valamennyien a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló személyek, akik a gyanú szerint közvetlenül Dr. Czeglédy Csaba utasításai szerint látták el a bűncselekményt megvalósító feladatokat és működtek közre a bűnszervezet tevékenységében. A végzések egyelőre nem jogerősek, mert a gyanúsítottak is védőik fellebbeztek.

A Czeglédy-ügy gyanúsítottainak száma így

15 főre duzzadt 

Ezenfelül az ügyészség indítványozta hét, 2017. június 13. napján őrizetbe vett gyanúsított, így köztük Dr. Czeglédy Csaba gyanúsított előzetes letartóztatásának további két hónappal történő meghosszabbítását is.

A gyanú szerint a Dr. Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet a 2011. és 2016. évek között kiépített egy olyan céghálózatot, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet tevékenysége arra irányult, hogy a bűnszervezet élén álló és a Humán Operátor Zrt-hez köthető személyek, valamint a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével a diákmunka közvetítés után járó közterhek megfizetése alól mentesüljenek.

A  bűnszervezet a diákmunka közvetítéssel közel 3 milliárd forint vagyoni kárt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek szintjén az általános forgalmi adót, illetőleg a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették ki.

Tegnap Budai Gyula fideszes képviselő  és egykori elszámoltatási biztos Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció pártelnökét, tette felelőssé a Czeglédy-ügyért, amely szerinte nem más, mint

a baloldal korrupciós botránya.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke határozottan cáfolta és visszautasította a Fidesz lejárató kampányának legújabb vádjait, valamint rágalmazásért beperelte a fideszes képviselőt.

MTI/Fühü

Gyurcsány beperelte Budait

0

Gyurcsány Ferenc beperelte Budai Gyula fideszes képviselőt, egykori elszámoltatási biztost, aki a szerdai sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció pártelnökét tette felelőssé a Czeglédy-ügyért, amely szerinte a baloldal korrupciós botránya. 

Budai Gyula “elszámoltatási biztos” még 2017-ben is,

megannyi bíróságon elbukott alaptalan vádaskodás után is Gyurcsány Ferenccel és a DK lejáratásával van elfoglalva.

A DK így reagált Budai Gyula fideszes képviselő és egykori elszámoltatási biztos szerdai kijelentésére, aki azt nyilatkozta a Czeglédy-ügyről, hogy az nem más, mint

Gyurcsány Ferenc korrupciós ügye.

A fideszes képviselő szerint a DK elnöke kölcsönt nyújtott Czeglédy Csabának, amikor 80 millió forintot juttatott számára az érdekeltségébe tartozó Altuson keresztül. Úgy vélte, hogy erre az összegre nem is volt szüksége, hiszen 2013 és 2016 között több mint 3 milliárd forintot tüntetett el, s titkos osztrák széfjében több mint egy kilogramm aranyat találtak.Budai szerint a bűncselekményből befolyt pénz az MSZP és a DK kasszájába vándorolt, ebből akarték finanszírozni a baloldal kampányát.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke határozottan cáfolta és visszautasította a Fidesz lejárató kampányának legújabb vádjait. Rágalmazás miatt pert indít Budai Gyula, illetve minden olyan sajtóorgánum ellen, amely a fideszes politikus

“légből kapott, minden alapot nélkülöző, hamis vádjait” közli.

Gyurcsány kiemelte, hogy Budai már ismert a bíróságok előtt, számtalan esetben kellett kártérítést fizetnie a megrágalmazottaknak, köztük neki is. A DK szerint a Fidesznél ismét

a korábban megszokott gyakorlatot alkalmazzák: ha valaki érdemi politikai ellenfele Orbán Viktornak, akkor azt minden eszközzel le kell járatni és be kell feketíteni.

 

Ismét elhangzott: Budapest bocsánatkérésre vár

0

Nem elég az, hogy a holland külügyminiszter elhatárolódott a nagykövetétől, Hollandiának bocsánatot kellene kérnie – a Fidesz nem engedte el a hétvégén sem a „kérdést”, ezúttal országgyűlési képviselőjével, Budai Gyulával folytatta a kommunikációs háborút.

Budai Gyula budapesti sajtótájékoztatóján – az MTI jelentése szerint – beszélt a magyar-holland diplomáciai konfliktusról is. Egy kérdésre válaszolva  elfogadhatatlannak mondta  a holland nagykövet Magyarországgal kapcsolatban tett kijelentését és leszögezte, a holland külügyminiszter elhatárolódása

„csak egy válasz, de nem kielégítő válasz, a magyar kormány a bocsánatkérést várja ebben az ügyben.”

Budai Gyula ugyanakkor kitért arra is, hogy a magyar-holland gazdasági kapcsolatok a legmagasabb szinten vannak és ez elmondható a külügyminiszteri kapcsolatokról is. Ugyan vannak nézetkülönbségek a két ország között, de alapvető kérdésekben egyetért a két külügyi vezető, és a mostani „incidens” nem lesz kihatással a két ország gazdasági kapcsolataira – vélte. Szerinte ez egy diplomáciai ügy, ezt a holland kormánynak kell megoldania, most az „ő térfelükön pattog a labda” – jegyezte meg.

Nem új a magyar “kérés”

A holland külügyminiszter egyébként pénteken felhívta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert. Mint a FüHü is beszámolt róla, Szijjártó az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta azt is, hogy  Bert Koenders közölte vele: nyilvánvaló, hogy az a mondat, amely egyenlőségjegyet tesz a terrorszervezetek és Magyarország gondolkodása és motivációja között nem tükrözi a holland kormány álláspontját. Szijjártó erre úgy reagált: értékeli, hogy felhívta, de mivel a holland nagykövet nem telefonon, nem zártkörű beszélgetésen tette ezeket a megállapításokat, hanem nyilvánosan egy interjúban, ezért kéri, hogy a holland külügy is nyilvános nyilatkozatot tegyen minderről. A holland külügyminiszter, Szijjártó szerint, megígérte, hogy egy közleményt fognak kiadni.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK