120 perc – 2018. január 20. 12:00

0
616

Sietős a Stop Soros a Fidesznek

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy februárban terjessze a parlament elé a Stop Soros törvénycsomagot, hogy az Országgyűlés tárgyalni tudja azt – közölte Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a törvénycsomag ellen azok emelték fel elsőként a szavukat, akik támadják a kormány bevándorláspolitikáját, akik szervezik és elősegítik a migrációt és akiket Soros György pénzel. Konkrétan megnevezte a Magyar Helsinki Bizottságot, az Amnesty Internationalt és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet. (MTI)

Vonják vissza a válsághelyzet minősítést!

Vonja vissza a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, mert nem állnak fent a törvényi feltételei – követeli az Együtt, amelynek a közleménye leszögezi: a menekültek és az illegális határátlépések száma a 2015-16-os menekülthullámhoz képest a töredékére csökkent Magyarországon és egész Európában. A határon állomásoztatott sok ezer rendőr és katona csak a politikai hisztériakeltést szolgálja. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint a befelé irányuló illegális határátlépések száma Magyarország schengeni külső határain 2015-ben 391 363, 2016-ban 18 207, majd 2017-ben 1415 volt, ez utóbbi alacsonyabb a 2010 előtti értékeknél is. (FüHü)

Patkány a műtőben – ez kiverte a biztosítékot

Egy patkány megjelenése egy kórház lezárt műtőjében az ágazat olyan mértékű elhanyagoltságára utal, hogy aligha csodálható a kórházi fertőzések szélsőségesen magas aránya – szögezi le a DK közleménye. Világraszóló botrány, hogy az ország egyik legnagyobb kórházában, a budapesti Péterfyben már rágcsálóirtásra sem jut pénz, miközben a költségvetés csak a társasági adóból 135 milliárd forintot enged át egyetlen év alatt a sportegyesületeknek, s egyetlen stadion fölépítése 190 milliárdot emészt föl. (FüHü)

Tűz van egy váci hulladékfeldolgozóban

Kigyulladt egy hulladékfeldolgozó Vácon, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a lángok megfékezésén – tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila közölte: a másodlagos hulladékfeldolgozóban tárolt bálák kaptak lángra. A mintegy hatszáz méteres Kőhídpart utcai csarnokban kitört tűzben jelentős füst keletkezik, a katasztrófavédelem mobil laborja vizsgálja, hogy tartalmaz-e veszélyes anyagokat. (MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .