Bréking nyúz, november 1. – Tudósítás a másik valóságból

0
974

Az egyik kormánylap ellenzéki propagandamédiumokról, a másik a Momentum képviselőjelöltjeiről, egy harmadik Orbán Viktor Facebook-posztjáról ír, a negyedik pedig… – igazából nem derült ki, hogy miről.

Az Origo névtelen írása Orbán beszédének értelmezéséről

„Mivel Magyarországon a tényleges ellenzéki pártok meglehetősen gyengék, szerepüket az ellenzéki médiumok vették át. A két leghangosabb médium ilyen esetekben, úgymond akcióhelyzetben mindig Simicska Lajos és Soros György újságja. Azaz, az Index és a 444.

Az Index egyenesen azt hazudta, hogy Orbán Viktor azt állította: minden, amit a kormány csinál, az Isten támogatását élvezi. Természetesen ilyet nem mondott a miniszterelnök. Hasonlóan próbálta félreértelmezni a miniszterelnöki beszédet a 444 is.

Orbán Viktor nem Istenről beszélt, hanem arról, hogy a magyaroknak, a magyar embereknek köszönhető, hogy ők kormányoznak. Hiszen egymás után két választáson is rájuk szavaztak, kétharmados többséggel.

Aki hallotta vagy olvasta a miniszterelnök beszédet, mindezt egyébként pontosan tudja. Nyilvánvalóan az ellenzéki propagandisták is. Dehát van gondjuk bőven, az elég nyilvánvaló: Botka bukásával szertefoszlott a baloldal-Jobbik összefogás, Gyurcsány megint úgy mozgolódik, hogy sok jóra egyetlen ellenzéki drukker sem számít, Vonáék egyre népszerűtlenebbek, és így tovább, és így tovább. Csak a kudarc.”

A Pesti Srácok bloggere a Momentum képviselőjelöltjeiről

„Szóval ez a nagyszerű, rendszert és fizetést váltani áhítozó párt tegnap elindította kampányát. Mondták: lesz majd 106 egyéni képviselőjelöltjük a jövő évi választásokon. Mert hát ezt a gonosz Orbán-rendszert úgy nagyon le kell cserélni. Ezután a bombasztikus bejelentés után azért még kiderült, nekik pillanatnyilag úgy négy képviselőjük lenne…

Na, most ez objektíve nem nagy baj, habár a négy is kicsit túlméretezett ambíciónak tűnik. A projekt szánalmasságát Fekete-Győr András igen pontosan fogalmazta meg: „A Momentum önmeghatározása szerint sokan politikai árvák voltak, akik sikeres fejezetet akartak nyitni Magyarország történetében”.

Hát elmehettek volna dolgozni is.”

A 888 írása a vallásról

„Ne legyenek illúzióink! Hiába álaggódnak Soros és Simicska őrkutyái a keresztény értékekért, minket nem tudnak átdobni a palánkon, mint egyszeri szír atomfizikus a gyerekét a műszaki határzáron. Nem érdeklik őket a keresztény értékek. Kereszténygyűlölő ateisták ugyanis. Ha rajtuk múlna, akkor a most következő Szilveszter estén nem a Kölni dómot rakétázná 500 „észak-afrikai kinézetű” fiatal, hanem a Mátyás templomot. Ha ők kormányoznának, se a Dohány utcai zsinagógát, se a Bazilikát nem lehetne megközelíteni egy mindenre kiterjedő testüregi motozás és fémdetektoros átvizsgálás nélkül. A nem félés jegyében pedig minden sétáló utca előtt kedves 50 tonnás betonkockák és még kedvesebb gépfegyveres katonák állnának, mintegy megadva az ünnepre való készülődés meghitt hangulatát. Ha ők kormányoznának…

Nem lennének betlehemek, karácsonyi vásárok, Jézuskák, Józsefek, Szűz Máriák, kisbárányok (csak kecskék).”

A Lokál Orbán Viktorról

„Videóval emlékezett meg elhunyt szeretteiről Orbán Viktor miniszterelnök a facebook oldalán.

Halottak napja alkalmából megosztott közösségi oldalán egy Demjén Ferenc dalt Orbán Viktor, melyhez üzenetként csak egy a dalból kiragadott részletet közölt. Egy-egy gyertya égjen üzenettel posztolta a videót a miniszterelnök.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .