Bréking nyúz, január 12. – Tudósítás a másik valóságból

0
832

Megszólalt az ÁSZ az ÁSZ-ügyben, de a gruppenszexre hasonlító ellenzék, és egy bizonyos bosszúvágyó, a választásokba beleszólni akaró milliárdos is előkerül a pénteki brékingben.

Az ÁSZ főtitkára, Holman Mónika az Origónak

„Mindenekelőtt le kell szögeznem, hogy a számvevőszék számára nem léteznek ellenzéki, illetve kormánypártok. Ellenőrzött szerveztek vannak, amelyeket a számvevőszéknek a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell. …

Az ÁSZ nem politikai szervezet, és én magam sem vagyok politikus. Ezért a politikai csatamezőre nem is lépünk be, annak ellenére, hogy próbálnak berángatni minket. Azt viszont nagyon furcsának és társadalmi szempontból rendkívül károsnak tartom, hogy azok akik, éveken keresztül azt hangoztatták, hogy nem elég szigorúak a törvények, vagy a számvevőszék nem tesz meg mindent a pártok elszámoltatása érdekében, most durván az államba és a számvevőszékbe rúgnak. Pedig az ÁSZ nem tesz mást, mint a mindenkor hatályos törvények betartásának ellenőrzésével tükröt tart az ellenőrzöttek elé. Nem az a megoldás, hogy összetörjük a tükröt, ha nem tetszik az, amit látunk benne.” (Origo: Belerúgnak az ÁSZ-ba azok, akik eddig az ellenőrzést sürgették)

A Soros-szervezet díja a Soros-blog herbálozó újságírójának

„A hazai álhírgyártás tartóoszlopának számító Soros-blog, a 444.hu újságírója, Ács Dániel nyerte az év legjobb oknyomozó újságírójának járó Gőbölyös Soma-díjat és az azzal járó egymillió forintos pénzjutalmat, a korábban a Városligetben herbálozó Ács ráadásul azért a IX. kerületi önkormányzat munkájáról és parkolási rendszeréről szóló cikksorozatáért részesült elismerésben, amelynek egyik dolgozatáról azóta kiderült, hogy gyakorlatilag az utolsó betűig hazugság. A Fővárosi Törvényszék elsőfokon ugyanis igen terjedelmes helyreigazításra kötelezte a 444.hu-t, ráadásul információink szerint a sajtóperen kívül rágalmazás miatt Ács Dániel ellen is pert indított a ferencvárosi önkormányzat. Példátlan, de a lejáratás és a hazugság Soma-díjat ért idén. Innen is gratulálunk a döntnököknek és Ács Dánielnek.” (Pesti Srácok: Kínos: Helyreigazításra kötelezett lejárató cikkért kapta az év oknyomozó újságírója díjat a 444-es Ács Dániel)

 A 888 szerint nem kormány-, hanem ellenzékváltásra van szükség

„Alig három hónappal a soros parlamenti voksolás előtt a magyar ellenzék politikai térképe egyszerre obszcén gruppenszex (szíve szerint mindenki összejönne mindenkivel) és múmiashow. A kettő persze külön-külön is sok. …

Az igazság azonban az, és a lelke mélyén ezzel tisztában van minden hazai választó, hogy fingjuk nincs mit kezdenének a kormánnyal, ha az ölükbe hullana 2018 tavaszán.

Hogyan muzsikálna együtt a nem tanultam semmit, de azt legalább nem felejtem, balliberális közép- és törpepártok horrorkoalíciója a radikális múltját szégyenlő, Heller mama előtt kukoricán térdeplő, Vona-féle Jobbikkal?” (888.hu: H. I.: Fing befőttes üvegben: ez ellenzékváltó év lesz)

Nemes küzdelem helyett zavargásokra számít a Magyar Idők a választások előtt

„Az április 8-i dátumot a kormánypártok és az ellenzék is üdvözölte, de talán ez az egyetlen kérdés, amiben egyetértés van köztük.

A küzdelmet most nem a hagyományos, kemény, de nemes versengésként kell értelmezni, az előzmények ismeretében ugyanis borítékolható, hogy a korábbiaknál durvább, alattomosabb és alpáribb stílusú kampányra készülhetünk.

Ennek oka abban rejlik, hogy nincs kormányváltó hangulat a társadalomban, mint ahogy az ellenzéki oldalon sincs olyan formáció, amely valódi kihívója lehetne a Fidesz–KDNP-nek, legfeljebb megalapozatlan ambíciókról és vágyálmokról beszélhetünk. …

Az idei választáson tehát rendhagyó módon nem az ellenzéki pártok az igazi ellenfelei a kormányoldalnak, sokkal inkább egy nemzetközi hálózat, illetve egy bosszúvágyó magyar milliárdos, akik nem válogatnak az eszközökben.

Ennek tudatában az előttünk álló kampányidőszakban számíthatunk a kormányzati szereplők és azok családtagjai elleni lejárató akciók­ra, rágalmakra, zavarkeltésre és utcai tüntetésekre, provokációkra.” (Magyar Idők: Visszaszámlálás)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .