Bréking nyúz, augusztus 26. – Tudósítás a másik valóságból

0
577

Miután az egyik legnépszerűbb magyar Facebook-oldal, Tibi atya bírálni merte az egyik kormánypropagandistát, egyből célponttá vált ő is. Ha már Facebook: a Pesti Srácoknak sok baja van az oldallal, az Origónak viszont természetesen nagyon tetszett egy Vidnyánszky Attila-darab. Lapszemlénk az alternatív valóságból.

Tibi atya helyretett egy kormánypropagandistát, így most ő az új célpont a 888-on

„Tibi atya, a ma egyik legismertebb hazai hivatásos troll-és kocsmatulaj, országos hálozatú brandet üzemeltet, ami mi másra, mint az alkoholra épít. A tízmillió függő országában propagálja az alkoholizmust, azt az attitűdöt, ami szerint vállalhatatlanra részegedni menő, és minél prosztóbban teszi ezt valaki, az annál inkább illik a közösségbe. Persze védekezik, hogy ő a legártalmatlanabb italt, a fröccsöt népszerűsíti, ez csak bor és szóda, míg minden más sokkal károsabb. Minden eszközt megragad, hogy megpróbálja tisztára mosni magát, míg nyilvánvalóan csak a kifogásokat keresi. A legveszélyesebb drog, ugyanis nem az alkohol vagy a heroin, hanem a csak. (…)

Forrás: Facebook

A legvisszataszítóbb a kiugrott orvos haszonleső, semmilyen értéket nem tisztelő viselkedésében az, hogy egy orvosnak esküje van arra, hogy az embereket védje. Ő viszont felmondta az esküjét, inkább árt az életüknek. Ezzel viszont elveszítette morális alapját bármire. Aki tudatosan megy szembe az esküjével az ugyanis esküszegő. És mégis ki akar egy esküszegőre hallgatni?”

A Pesti Srácok a Facebook miatt kesereg

„Tulajdonképpen ez nem is olyan régen történt, a dolog valamikor 2010 környékén vált véglegessé, pont akkor, amikor Magyarországon egy demokratikus választás során megszabadultunk a liberálisoktól. Mondjuk én pont annyira voltam fenn az iwiwen, mint a jelenlegi, meg a bármikori Facebookon, gyakorlatilag semennyire. Enni, levegőt venni, pisilni, nőket zaklatni (másféle kapcsolat nő és férfi között már nincs is a liberálisok szerint) ugyanis nem lehet ebben a virtuális térben, egyéb Facebook kompatibilis közlendőm meg nincs a világ számára. Érdekes azonban az, hogy pár milliárd embertársam szerint a Facebook nélkül nem lehet élni és minden információt innen szereznek be a világról. Arról a világról, amelyben egyébként tartózkodni méltóztatnak. Még a saját nemüket is innen tudják meg. (…)

Új valóság született. A senki által nem olvasott veszteséges liberális szennylapok (egyébként szintén liberális) tulajdonosuk általi megszüntetése miatt hisztériakampányok indukálhatók, a jobboldali médiumok és emberek azonban simán kitilthatók, gyakorlatilag visszhang nélkül, abból a környezetből, amelyben a társadalmi és a politikai kommunikáció döntő többsége zajlik. A feljelentés, a feljelentő, az eljárás formalitásai és az ügyben döntő cenzorok mindeközben az ismeretlenség homályában maradnak.

A Facebook nem egy nemzetközi vállalat, nem egy üzleti vállalkozás, hanem egy mesterséges környezet, amely nélkül ma nem lehet azonos jogokkal és lehetőségekkel részt venni a társadalmi és politikai életben. A Facebookról való kitiltás az elemi esélyegyenlőség és szólásszabadság szélsőséges korlátozása, egy virtuális agyonverés.”

Az Origo sírva ölelkezik egy Vidnyánszky-előadás után

„Még egyszer megnéztem a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában a Csíksomlyói passiót a tévében. A múlt szombaton persze láttam az élő közvetítést, de felvettem, és most újra megnéztem. Ugyanúgy felkavart, ugyanolyan mélyen megérintett, mint amikor először láttam. A színészek játéka, a táncosok dobbantásai, a hangok, a fények, mindez együtt olyan hatással volt a lélekre, amely nagyon ritkán adatik. A hétfői írásomban már elmondtam: általában egy 2-3 órás előadás alatt néhányszor fordul elő, hogy egy gerincből kiinduló, furcsa borzongás fut végig a testemen, ha egy színdarabban úgy szólal meg a legkiválóbb színész, ahogyan senki más, vagy ha egy operában meghallok egy lenyűgöző áriát. Na, de hogy két órán át egyfolytában borzongok a művészi hatástól, ahhoz olyan előadás kell, amely nagyon ritka. (…)

Aztán Vidnyánszky Attila arról beszélt, hogy a legmegrázóbb a csend volt. „Döbbenetes volt. Az előadás közben vannak hullámok, nagy emocionális akusztikai kilövellések. Ezek az expresszív részek. És ezeket követik a csendek. Azok voltak a legfelemelőbbek. Éreztem, hogy a hátam mögött 25 ezer ember ül, és figyeli az előadást. Hatalmas tömeg. És mindannyian döbbenetesen csöndben ültek. Valóban megrázó volt. Aztán az előadás után is elérzékenyültem. Amikor rengeteg köszönetet kaptam. Szóban, telefonon vagy sms-ben. Végül odajöttek a helyi táncosok, a kórustagok, és sírva öleltük egymást.”

Az M1 szerint minden szép és jó, a Lokál is idézi ezt

„A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az idei tanévkezdéskor több tízezer forinttal több maradhat a családoknál – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Kifejtette, hogy az iskolakezdés ugyan komoly kiadást jelent a családoknak, a kormány ugyanakkor az elmúlt 8 évben több intézkedésével is csökkentette ezeket a terheket.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .