Bréking nyúz, 2018. 08. 31. – Tudósítás a másik valóságból

0
1174

Ha az Origo mondja, akkor sincs baj, ha nem úgy van, legföljebb majd helyreigazítják, oszt jó napot. A Magyar Idők Gyuri bácsija lemisibácsizta a neves filozófust. 888-ék szerint Heller Ágnes ötmillió férfival és nővel engedné be a migránsokat.

Orbán személyesen véd meg minket

„Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésén, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban – írja a Magyar Idők. Azt, hogy a miniszterelnök személyesen vesz részt a vitán, később Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette az MTI-nek.

Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal.

A dokumentum felveti annak lehetőségét, hogy Magyarországtól megvonják a szavazati jogokat.”

(Origo: Orbán Viktor személyesen fogja megvédeni Magyarországot az Európai Parlamentben)

A 83 éves hardrocker esete a jobbágymentalitású szavazókkal

„Miközben Heller Ágnes marxista filozófus A nacionalizmus ellen az egységes Európáért címmel demonstrációt szervez Budapesten, elvtársa és kollégája, Vajda Mihály a 168 Óra hetilap olvasóit arról tájékoztatja, hogy „Az orbánizmus felel meg leginkább annak a jobbágymentalitásnak, ami Magyarországot visszatérítette régi önmagához”.

A 83 esztendős, hardrocker frizurás Misi bácsi legutóbb januárban került a figyelem középpontjába, amikor friss kötetében nemes egyszerűséggel leparasztozta a Fidesz híveit. Így aztán nem meglepő, hogy mostani eszmefuttatásában is helyet kap az agrárhasonlat. „Húszévi vergődés után egy kellőképpen gátlástalan politikus megbuktatta a rendszert, és a saját képére formálta – mondja Orbán Viktor miniszterelnökről. – Ami a választók magatartásában változatlan, az (…) a szavazók jobbágymentalitása.”

De ki beszélt itt migránsokról?

„Azt szeretné, ha Európa nagyvárosaiban 2018. október 13-án szombaton, közép-európai idő szerint 14.00 órakor egyszerre, egy időben ötmillió nő és férfi tüntetne az utcákon, a tereken, és emelnék fel hangjukat a nacionalizmus ellen egy egységes, demokratikus és szolidáris Európáért. „Szabad és békés Európát szeretnénk, mégis újra a nacionalizmusok nyernek teret -, az intolerancia terjed. A gyűlölet mind hangosabb, az erőszak mind gyakoribb. Egyes kormányok a mástól, az idegentől való félelmet szítják és politikai tőkét kovácsolnak belőle. Egyre több a diktatórikus politikus.” (888: Heller Ágnes ötmillió nővel és férfival tüntetne a migránsok befogadásáért)

P.s:

Nem szoktuk kommentálni az alternatív valóságot bemutató sajtótermékek (jobb híján nevezzük őket így) írásait, de a 888 most egy olyan gyomorforgató „rajzzal” illusztrálja a 88 éves nemzetközi hírű filozófusról írt hányadékát, hogy annak közlésétől jobb meggyőződésünk okán eltekintünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .