Bréking (fék)nyúz, 2019. január 30. – Tudósítás a másik valóságból

0
1008
Európai Parlament
Az Európai Parlament

Az Origo leleplezi, hogy az Európai Parlament ülése csak a Soros-apártiak a legújabb választási szeánsza, még szép, hogy a kormány nem vesz részt rajta. Dömötör Csabától megtudhatjuk: Az EP vitája megfáradt kampányesemény lesz, a szokásos arcokkal. A Századvég javaslata szerint törvénymódosítással szabályozni kell az ellenzéki képviselők botrányos viselkedését.

Az Európai Parlament ülése a Soros-pártiak a legújabb választási szeánsza

Szerda este tartják a Soros-pártiak a legújabb választási szeánszukat Brüsszelben, ahol ismételten hazug állításokkal támadják majd a bevándorlásellenes magyar kormányt. A kormány már korábban közölte, hogy nem vesz részt kampányeseményen, de a Fidesz és a vele szövetséges európai parlamenti képviselők ott lesznek a brüsszeli vitán.

Nem meglepő, hogy az újabb vitát Judith Sargentini pártja kezdeményezte. A bevándorláspárti frakció szerint egyebek mellett a kevés embert megmozgató kormányellenes tüntetések, a munka törvénykönyvének módosítása, valamint az Európában egyébként széleskörűen elterjedt közigazgatási bíróságok létrehozása miatt indokolt az esemény.

A Soros György egyik legfőbb szövetségesének számító Sargentini nemrég a függetlenség látszatára sem adva részt vett egy brüsszeli kormányellenes „tüntetésen”. (Origo: Ma Brüsszelben folytatódik Soros György választási kampánya)

Az EP vitája megfáradt kampányesemény lesz, a szokásos arcokkal

Az Európai Parlamentben ma felteszik a régi lemezt, megint Magyarországot támadják majd. Megfáradt kampányesemény lesz, a szokásos arcokkal – írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon.

Dömötör Csaba államtitkár kifejtette, „a mai Magyarország-vita nem lesz más, mint egy nagyon-nagyon megfáradt kampányesemény a szokásos szereplőkkel. Senki ne csodálkozzon, ha ezen a kormány nem vesz részt”. (Magyar Idők: Dömötör Csaba: Az EP-ben ma felteszik a régi lemezt)

Törvénymódosítással szabályozni kell az ellenzéki képviselők botrányos viselkedését

A Századvég legfrissebb elemzésének hátterében a magyar és európai parlamenti ellenzéki képviselők botrányos és vállalhatatlan viselkedése, valamint a Magyarországgal szembeni notórius kirohanásai állnak.

A Századvég álláspontja szerint az országgyűlési képviselők agresszív magatartásának negatív társadalmi következményei lettek, amelyek súlyosak, bizonyos körben irreverzibilisek.

A Századvég szerint szükséges az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény, valamint az európai parlamenti képviselők jogállásáról szóló 2004.évi LVII. törvény megjelölt részeinek képviselői magatartási kódexszel történő kiegészítése. A javasolt kiegészítő szabályozás értelmében mindkét jogszabály világosan rögzítené a képviselők nemzetbiztonsággal, közbiztonsággal, a közrend és köznyugalom fenntartásával kapcsolatos felelősségét, továbbá a kémtevékenység és az ország fizikai védelme megakadályozásának tilalmát, és a közrend elleni bűncselekmények (részvétel, illetve magakadályozás) kapcsán viselt képviselői felelősség elvét. (888: Századvég: az ellenzéki országgyűlési és EP-képviselők ne forduljanak szembe a hazájukkal!)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .