Bréking (fék)nyúz, 2018. december 13. – Tudósítás a másik valóságból

0
1311

Pártunk és Kormányunk sajtójából megtudhattuk, hogy a Kossuth téren ellenzéki csürhe tombolt, még a koronát is el akarták lopni, a parlamentben ülő ellenzéki képviselők pedig gyöngytyúkpolitikusok, hiszen nincsenek elveik.

Így tombolt az ellenzéki csürhe

Nézzük meg, milyen lelkiállapotban vannak most a magyar ellenzékiek.

Szerda este egy néhány ezres dologtalan csürhe rágcsálta a birkózó szart a Kossuth téren és Budapest belvárosában. A haladó demokraták vörös zászlók alatt akarták felgyújtani Magyarország karácsonyfáját, tüzet raktak a rászoruló gyerekek szánkóiból, és kövekkel, petárdákkal dobálták a rendőröket, akik közül öten meg is sérültek. (888: Fröcsögjön a vér! Verd szét a rendőr fejét! – így tombolt az ellenzéki csürhe)

Szél Bernadett a koronát ellopni akaró randalírozóknak drukkolt

Az őrjöngő tömeg egy része be akart törni a Parlamentbe, azzal a felkiáltással, hogy “hozzuk ki a koronát”, végül az ország karácsonyfáját és az alatta elhelyezett szánkókat rongálták meg. A rohamrendőrök végül paprikasprayval oszlatták fel a törő-zúzó randalírozókat, többeket letepertek és előállítottak. A dühöngők egy része a Deák tér felé indulva rongálta tovább a közterületeket a hajnali órákban.

A koronát ellopni akaró, önmagukból kivetkőzött embereknek a háttérből több politikus, köztük Szél Bernadett, az LMP egykori kormányfő-jelöltje is drukkolt. (PestSrácok.hu: A koronát is el akarták lopni a Kossuth téren őrjöngő ellenzékiek, végül elég volt nekik egy kis paprikaspray)

Az ellenzéki gyöngytyúkpolitikusoknak nincsenek elveik

A politikacsinálásnak különböző formái és eszközei vannak. Előfordul, hogy a politikus kiérlelt, végiggondolt elvekkel rendelkezik, és a felmerülő problémákat ezen elvek szerint igyekszik megoldani.

Ez a ritkább eset. A gyakoribb az, hogy a politikus a véletlenszerűen előadódó történéseket aszerint mérlegeli, hogy azokból mit lehet kihozni a saját pártja erősítésére és az ellenzék gyengítésére.

Az ilyet az egyszerűség kedvéért nevezzük gyöngytyúkpolitikusnak, az ismert mondást követve, miszerint úgy csap le az adódó lehetőségre, mint gyöngytyúk az orrváladékra.

Magyarországon azonban – szomorú eset – az a helyzet állt elő, hogy az ellenzéki térfélen mára kizárólag gyöngytyúkok maradtak. Akiknek elveik lettek volna, mára kikoptak a politikából.

Sokakat megtévesztett a minapi parlamenti hisztéria, a sípolós, kiabálós obstrukció a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatban. Sokan azt gondolták, hogy itt azért elvek ütköztek, még ha ilyen indulatos formában is. Pedig erről szó sincs.

Adódott egy helyzet, röppent valami a baromfiudvarba, és az ellenzéki képviselők lecsaptak rá, úgy gondolták, hogy ez a túlórakeret-bővítés, minden gazdasági megfontolástól függetlenül, kiváló alkalom rá, hogy üssék a kormányt, tüntetést szervezzenek és rokonszenvet keltsenek maguk iránt. (Magyar Idők: Parlamenti gyöngytyúkok)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .