„Azért támadnak, mert elismernek és tisztelnek bennünket”

0
5160

Különös logika kezd elharapózni a Fideszben, s úgy tűnik, a párt vezető emberei ezt komolyan is gondolják. Orbán Viktor ma a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén a Várkert Bazárban arról beszélt, hogy az elismerés és a tisztelet jelének tartja a Magyarországgal szembeni nemzetközi támadásokat.”

Őrület, de nincs benne rendszer.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ha komolyan vehetnénk a miniszterelnök szavait, és nem az jutna eszünkbe erről a mondatról, amit az elmúlt években egyre gyakrabban hallani, vagyis, hogy Orbán elveszítette kapcsolatát a valósággal, akkor most gondolkozhatnánk azon, hogy mi az, amit ezzel a miniszterelnök közölni kívánt velünk. Magyarország miniszterelnöke komolyan azt gondolja, hogy azért támadnak bennünket, mert elismerik azt, amit csinálunk? Vagy csak a közvéleménynek szánta ezt a mulatságos mondandót?

Tegyük hozzá, hogy nem a világ legszégyenteljesebb diktatúrái támadják a magyar kormány politikáját, nem az Interpol által körözött gyanús alakok, hanem a minden hibája mellett mégiscsak demokratikusnak mondható Európai Unió.

Nem mellesleg Orbán párttársa, Szájer József sem megy a szomszédba, ha valami furcsaságot kell mondani. A Fidesz egyik alapítója, a párt EP képviselője a Mandinernek nyilatkozva arra jutott, hogy

a magyarok azért annyira EU-pártiak, mert a kormány támadja és kritizálja Brüsszelt.

Szájer igyekszik ezt megmagyarázni, de az ő magyarázatával csak még rosszabb lesz minden. Azt mondja ugyanis, hogy mivel ők nem úgy kritizálnak, mint a kommunisták, ezért érzik úgy a magyarok, akik egyébként Szájer szerint is uniópártiak, hogy a kormánynak igaza van.

Érti ezt valaki?

Terjednek a furcsa logikák mentén született megnyilvánulások, de már fel sem kapjuk a fejünket. Egy olyan országban, ahol számos furcsa dolog történik, már alig marad valami, ami rendkívüli lenne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .