Az Xbox története –

0
824
FH

Habár a modern idők találmánya, máris komoly történelem áll a játékkonzol mögött. Az Xbox egyszerű projektnek indult, mégis az egyik legjövedelmezőbb játékmárkává nőtte ki magát az egész iparágban. De vajon milyen történelem áll mögötte? Most elmeséljük. 

Az Xboxot, a Microsoft által gyártott játékkonzolt 2001. november 15-én mutatták be először, ekkor 299 dollár volt az ára. A gondolat már 1998-ban megfogalmazódott, hogy a Microsoftnak saját játékkonzolt kellene kifejlesztenie – írja a Gamer News.

Az eredetileg DirectX Box névre keresztelt konzolt az első PC-szerű játékrendszernek szánták. Annak ellenére, hogy a marketingcsapat nem találta elég ütősnek az „Xbox” rövidítést, ez a név jól bevált a fókuszcsoportoknál.

Alig két évvel később a Microsoft készen állt a tőzsdére a konzoljával, amelyet Bill Gates be is mutatott a Game Developers Conference 2000-es játékfejlesztői konferenciáján.

Együttműködés a Bungie-val

A Microsoft néhány hónappal később az Electronic Entertainment Expón újabb bemutatóval folytatta a konzol promócióját. Az Xbox fejlesztője ott lépett először kapcsolatba a Bungie Studiosszal, a Halo: Combat Evolved harmadik személyű lövős játék készítőivel. A Microsoft 30 millió dolláros vásárlása után a Bungie rövid időn belül címlapokra került a játékiparban.

Majdnem egy teljes évvel később Bill Gates Dwayne „The Rock” Johnson segítségével felfedte az Xbox végleges dizájnját a 2001-es Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n, valamint a rendszer hivatalos megjelenési dátumát is. A többi már történelem.

Köszönjük a Tech hírek, a Taxi magazin, a Családi világ, a Családi hírek és az Alina.hu segítségét a cikk elkészültében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .