LMP-s képviselőjelölt lehet Demeter Márta

0
1297

Elindítanák a választásokon friss frakciótagjukat, Demeter Mártát – mondta Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese. A pénteken a frakció tagjává vált volt MSZP-s politikus a költségvetési bizottság alelnöki tisztségét kaphatja meg, éppen Schmuckot váltva.

Schmuck Erzsébet elmondta: az LMP, amelyben jelenleg zajlik az egyéni országgyűlési képviselőjelöltek állítása,

elindítaná Demeter Mártát a jövő évi országgyűlési választáson.

Demeter Márta, aki az év elején lépett ki az MSZP-ből és annak képviselőcsoportjából, pénteki Index-interjújában hozta nyilvánosságra, hogy – a kötelező fél év független képviselőség után – az LMP frakciójához csatlakozik.

Schmuck Erzsébet: a képviselőcsoportjukba most belépő Demeter Márta szintén a költségvetési bizottság tagja, így ott jelenleg két LMP-s ül. Mivel frakciójuk hat fősre bővült, kérvényezni fogják, hogy az LMP a gazdasági bizottságban kapjon egy helyet az egyik költségvetési helyett, hogy Schmuck Erzsébet annak tagja lehessen.

Az MSZP közleményében azt írta: „Egy taggal ugyan bővült az LMP frakciója, de az ellenzéki képviselők száma ugyanannyi maradt.” A párt, ahogy írják, azt reméli, hogy Demeter Márta egy olyan közösségben találta meg a helyét, amely

nemcsak a saját túlélésében érdekelt,

hanem a demokratikus ellenzék együttműködésében és az Orbán-rezsim leváltásában.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .