Az Európai Bizottság hivatalos válasza a Soros-tervről

0
916
facebook

Levélben fordult az Európai Bizottsághoz Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője „a Fidesz-kormány közpénzmilliárdokból folytatott kampányában szereplő, állítólagos „Soros-terv” végrehajtásáról”. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke válaszában leírja, hogy nincs tudomásuk semmi ilyesmiről.

„Köszönöm levelüket, melyben a legújabb magyar nemzeti konzultáció egyes elemeivel kapcsolatban afelől érdeklődnek, hogy azok részét képezik-e az Európai Migrációs Stratégiának, vagy a Bizottság által kezdeményezett Közös Európai Menekültügyi Rendszer reformjának. Juncker elnök úr és a magam nevében engedjék meg, hogy tisztázzam álláspontunkat az ügyben.

Először is egyértelműen ki kell jelenteni, hogy a Bizottságnak semmilyen olyan „tervről” sincs tudomása, melynek pontjait Ön levelében említi”

– írta Timmermans. Hozzáteszi, hogy van viszont számos program és európai kezdeményezés a menekültkérdés megoldására. Úgy fogalmazott, hogy „a Bizottság mindaddig nyitott marad a kompromisszumokra, míg a végső eredmény kedvező mind az unió, mind pedig a tagállamok szempontjából is.”

Ujhelyi úgy kommentálta a választ, hogy „Ordas nagy hazugság tehát mindaz, amit a magyar emberek adóforintjaiból fizetett fideszes propaganda sulykol”. „A valóság az, hogy az európai közösség – ha döcögve is, de – hosszú távú, közös megoldásra törekszik a menekültkrízis kapcsán, amelyet a Fidesz egyelőre csak akadályozni tud” – írta, hozzátéve, hogy a Fidesz politikája miatt Magyarország végletesen ki fog sodródni az európai közösségből.

Ujhelyi ennek ellenére tartózkodott, amikor csütörtökön az új, menekültügyi rendszerről szavaztak az Európai Parlamentben. „Csak a közös megoldásban hiszek, de a LIBE bizottság javaslatainak néhány pontját viszont ebben a formában nem tartom elfogadhatónak és megvalósíthatónak. Az állandó, felülről nyitott kvóta és a rugalmatlan szankciók nem megvalósíthatóak a mai Európai Unióban” – véli.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .