Az amerikai szenátus lehet az orosz hackerek új célpontja

0
835

Ugyanazok az orosz hackerek készítettek elő támadást az amerikai szenátus ellen, akik kapcsolatban állnak az orosz kormánnyal, és a 2016-os elnökválasztás előtt feltörték a Demokrata Párt levelezőrendszerét.

Az AP-nek a Trend Micro nevű kiberbiztonsági cég vezetője beszélt erről. Több olyan internetes oldalt fedeztek fel, amelyek

ránézésre hasonlítanak a szenátus belső levelezőrendszerére.

Ezeken az oldalakon a Fancy Bear nevű orosz hackercsoport nyomait találta meg.

Ugyanez a cég fedezte fel, hogy az orosz titkosszolgálatokhoz köthető csoport tavaly a francia elnökválasztás előtt hasonló módszerrel Emmanuel Macron kampánycsapatának emailjeit is fel akarta törni.

Macron stábjából később ki is került kilenc gigabájtnyi adat, amelyet a vádak szerint egyre inkább orosz befolyás alatt álló WikiLeaks is közzétett. Az oroszok Macron ellenfelét, a szélsőjobboldali Marine Le Pent támogatták a francia elnökválasztáson.

Az orosz kormány folyamatosan tagadja, hogy hackerek állnának a szolgálatában, ugyanakkor a Trend Micro (és más cégek is)

biztosak benne, hogy a Fancy Bear orosz érdekeket szolgál.

Az AP azt is írja: egy másik cég, a Secureworks már 2015-16-ban felfedezte, hogy a szenátus bizonyos munkatársait orosz hackerek támadták.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .