Árusítják a foci vb jegyeit

0
756

Csütörtökön megkezdődött a jegyárusítás a jövő évi, oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. A jegyeket kisorsolják az igénylők között. A külföldiek drágábban jutnak a tiketthez.

A belépőket két ütemben értékesíti a nemzetközi szövetség (FIFA), az első szakasz október 12-ig tart. Jegyeket csak a FIFA honlapján lehet megvásárolni, a szövetség november 16-ig értesíti a drukkereket arról,

szerencséjük volt-e a sorsoláson,

hozzájuthatnak-e az igényelt belépőkhöz. Ezután november 16. és 28. között gyorsasági alapon lehet majd jegyhez jutni.

A második ütem is két részből áll: december 5. és január 31. között véletlen sorsolással dől el, ki jut jegyhez, míg március 13. és április 3. között ismét gyorsasági alapon lehet belépőt venni. Ha ezután maradnak szabad helyek, akkor egészen a július 15-i döntő napjáig lehet jegyeket venni.

A FIFA külön jegyárat határozott meg az orosz, illetve a külföldi szurkolók számára:

a hazaiak a csoportmeccsekre legkevesebb 1280 rubelért (5700 forint), míg a máshonnan érkezők 105 dollárért (27 ezer forint) válthatnak jegyet. A döntőre 7040 rubel (31 500 forint), illetve 455 dollár (117 ezer forint) a legolcsóbb belépő.

A FIFA felhívja a figyelmet, hogy a jegy mellé minden nézőnek szüksége lesz egy ingyenes szurkolói kártyára, amelynek segítségével a világbajnokságra érkezők vízummentesen léphetnek be az országba, valamint a meccsnapokon ingyenesen használhatják a tömegközlekedési eszközöket.

A világbajnokságot 2018. június 14. és július 15. között rendezik 11 oroszországi város 12 stadionjában. A csoportok sorsolására december elsején kerül sor Moszkvában.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .