Ahol működik az ügyészség

0
1249
Facebook

Ahol betölti szerepét az ügyészség, ott nincs az a pénz… Nem úgy mint számos csak banánköztársaságnak nevezhető országban. Más sem bizonyítja ezt jobban, mint a magyar példaként követett NER útját rövid úton zsákutcának minősítették!

Sorina Pintea irodájában a korrupcióellenes ügyészség megtalálta azt a 120 ezer lejt, melyet a volt egészségügyi miniszter megvesztegetésként kapott. Korábban állítólag 10 ezer euróval vesztegették meg abban a kórházban, ahol menedzserként dolgozott Máramarosban. Sorina Pintea a szociáldemokraták viszonylag népszerű minisztere volt.

A szociáldemokraták erős embere, akit korrupcióval vádoltak, lehetetlenné tette a korrupcióellenes ügyészség korábbi vezetőjét. Az ügyésznő nem esett kétségbe: jelentkezett a korrupcióellenes főügyész európai posztjára. Ezt el is nyerte, mert az Európai parlament úgy találta, hogy hatékonyan küzdött a korrupció ellen Romániában.

A korrupcióellenes ügyészség külső megbízást teljesít?

A hatalomból kicsöppent szociáldemokraták szerint (ez a Ceausescu féle kommunista párt utóda) a DNA – korrupcióellenes ügyészség – Washington és Brüsszel megbízásából veszi le a sakktábláról azokat a politikusokat, akiket nem kedvelnek az Európai Unióban. Mintha ezt a metódust ismernénk mi is valahonnan!!!

Liviu Dragneát, a szociáldemokraták erős emberét, azután csukták börtönbe, hogy az európai választáson kiderült: nem törtek át a szélsőséges erők!

Romániában a szociáldemokraták a magyar nemzeti együttműködés rendszerét próbálták megteremteni kevés sikerrel. Az Európai Unió brüsszeli központja velük szemben a jobboldali liberális kormányt támogatja, amely a korrupcióellenes ügyészség támogatásával igyekszik meggyengíteni a szociáldemokratákat, akiket többször is arra figyelmeztettek: ne kövessék a magyar utat a nemzeti együttműködési rendszer megteremtésére!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .