Ágh Péter közbenjárt

0
2534
Fotó: a nyugat.hu egyik olvasója.

A tábla mívesen megmunkált, a betűk is veretesre sikeredtek.

Csepregen leplezték le ezt a táblát, két nappal ezelőtt, október 23-án, és Ágh Péternek, a Fidelitas volt elnökének, a település országgyűlési képviselőjének a neve áll rajta.

Mit mondjunk, van egy kis hiányérzetünk. Ágh Péter nevét nagyobb betűkkel kellett volna szedni. Mert ugyan így is meglehetősen jól látható, de a nevét formáló betűk sora semmivel sem nagyobb, mint a többi. Pedig, amint az a szövegből is kiderül, az ő közbenjárásával készült ez az emléktábla.

Ha nincs Ágh Péter, aki közbenjárt, hogy tábla hirdesse a mostanra Büszkeségponttá szelídült forradalom emlékét, akkor ma nincs emlékezés.

Talán a forradalom se lett volna. Nem lett volna itt semmi sem.

Ha lenne hozzá kedvünk, megkérdezhetnénk, hogy kinek az ötlete volt Ágh Péter (kinek közbenjárásával létrejött a Világmindenség, plusz még minden más) nevét beleörökíteni a táblába.

Maga a képviselő kérte (javasolta, elvárta, követelte)? Netán valamelyik helyi nyelvcsapásbajnok agyából pattan ki az ötlet?

Mindegy is, a tábla már megvan, és örök időkig hirdeti Ágh Péter dicsőségét. Akinek a közbenjárása nélkül – lásd, mint fenn.

Van, aki vízen járt – van, aki közben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .