Aggódó zsidó szervezetek

0
688

 

Aggódnak a zsidó közösségek tagjai amiatt, hogy előretörhet az antiszemitizmus Németországban azt követően, hogy előretört és bejutott a parlamentbe a szélsőjobboldalinak tartott AfD.

„Gonosz eszméit ez a szélsőséges párt a jövőben a német parlamentben is terjesztheti. Ez felháborító.” – szögezte le Ron Lauder, a New Yorkban működő Zsidó Világkongresszus elnöke. Hozzátette:”Angela Merkel kancellár Izrael és a zsidó nép igazi barátja!”

Az antiszemitizmus felélénkülésétől tart a német zsidók szervezete is. A több mint 200 ezres németországi zsidó közösség tagjai számára tanfolyamot szerveznek, hogy miképp küzdhetnek az antiszemitizmus ellen. Jelenleg AfD idegengyűlölete a menekültekre, bevándorlókra van kihegyezve, de a zsidók attól tartanak, hogy a fajgyűlölet könnyen újra a célkeresztbe állíthatja a zsidó közösséget is Németországban.

Az AdF igen intenzív és sikeres kampányt folytatott a Facebookon és a többi közösségi oldalon. Ennek nagy hatása lehet a német társadalomra, amelynek a döntő többsége elutasítja az AdF szélsőséges nézeteit, de tudomásul kell vennie, hogy a választók 13%-a rájuk szavazott és így évtizedek óta először újra egy szélsőjobboldali párt hallathatja a hangját a Reichstagban Berlinben.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .