A Viking kapitányát gyanúsítják

0
522
Virág és mécsesek a rakparton. MTI/Balogh Zoltán

Őrizetben van a Viking Signy kapitánya a szerdai katasztrófa miatt. Gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték a letartóztatást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát – tudatták közleményben. Ebből kiderül, hogy a kapitány, C. Yuriy, 64 éves irányította a Viking Signy szállodahajót, amely ütközött a Hableány nevű turistahajóval szerda este kilenc óra után pár perccel.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság

igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el.

A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Hableánynak esélye se volt túlélni az ütközést. Hét másodperc alatt merült a Duna vizébe. Hét holttestet rövid időn belül megtaláltak, 21 embert változatlanul eltűntként keresnek. A hajón 35 koreai és a két magyar személyzet utazott.

Amint az megírtuk, lehetséges, hogy egy ismert fizikai, áramlási törvényszerűség okozta a Hableány és a Viking egymásnak ütközését.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .