A DK is telefonkampányol

0
606

A DK is telefonos kampányt indít, ők a külhonos állampolgárok szavazati jogának eltörlése érdekében. Petíciójukat már százezernél többen írták alá.

A Demokratikus Koalíció (DK) telefonos kampánnyal erősít rá aláírásgyűjtő akciójára, amellyel azt kívánja elérni, hogy ne szavazhasson Magyarországon, aki soha nem élt itt, nem viseli választása következményeit – közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón.

Három hete indította el aláírásgyűjtő akcióját a DK, azóta a petíciót csak az interneten több, mint 100 ezren írták alá, és beszámolók szerint a DK utcai aláírásgyűjtő pultjai előtt is „hosszú sorok kígyóznak”, így reményeik szerint itt is sok-sok ezer aláírás gyűlik össze – mondta a politikus.

A telefonos kampányban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ad tájékoztatást az akció lényegéről, és arról, hogyan lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. Molnár Csaba közlése szerint a kampánnyal egy erre szakosodott céget bíztak meg,

amely a következő két hétben minden jogszabály betartásával a vonalas készülékkel rendelkező magyar állampolgárokat fogja felhívni.

Molnár úgy véli: a DK akciója sikeres, és azt mutatja, hogy komoly ellenállásba ütközik Orbán Viktor terve, hogy súlyos milliárdokból határon túlról próbál szavazatokat vásárolni magának.

Egy hete a Fidesz jelentette be, hogy telefonhívásokkal ösztökélik a választókat a “Soros-terv” elleni konzultációban való részvételre.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .