Wagner vezényli a parádét Libiában?

0
1442
facebook.com

8000 katonája van Putyin titkos hadseregének, mely Wagner Richard nevét vette föl. Miért? Mert Wagner volt Hitler kedvenc zeneszerzője. Líbiában most ők döntenek a polgárháborúban.

Minden halott után 5 millió rubel jár az orosz családnak. Ez körülbelül 63 ezer euró. Természetesen csak akkor, ha a katona a fronton esett el. Mint jelenleg Líbiában. Ahol permanens polgárháború dúl azóta, hogy Kadhafi elnököt dühös népe széttépte 42 éves diktatúra után. Azóta Kadhafi egykori katonái egymás ellen küzdenek. A veterán Haftar tábornok, aki Bengázi ura, már hónapokkal ezelőtt megjósolta a főváros, Tripoli elfoglalását. De valahogy eddig csak nem sikerült. A dühös generális a Wagner hadsereget szidja. A gazdát, Putyin elnököt, nem meri.

Putyin fütyül Líbiára

Az orosz elnök „szakácsára” bízta Afrikát. Prigozsint azért hívják Putyin szakácsának, mert régebben ő volt az előkostoló, azóta pedig csakis  azt eszi meg az elnök, amit ő szervíroz neki. A bizalmi embert Putyin olyan hadsereg szervezésével bízta meg, melyben leszerelt elit katonák harcolnak – zsoldért és Oroszországért. Mindezt titokban. Putyin a nyilvánosság előtt letagadja őket. Parancsnokukat is csak titokban tüntette ki. Amikor harcba küldte a Wagner hadsereget Afrikában, akkor még jól állt Oroszország szénája. Az elnök nagyhatalmi húrokat pengethetett. Ám mostanában ehhez se kedve se pénze. Oroszországban pusztít a koronavírus járvány. A kőolaj ára a mélyben, az orosz költségvetés hiánya aggasztó lehet a jövőben. Az életszínvonal stagnál. Putyin népszerűsége csökken: jelenleg csak 38%! Minden rubelre otthon van szükség.

Eközben a Wagner hadsereg küzd Líbiában – maga sem tudja, hogy miért? A hősi halottakat hazaviszik – a család ötmillió rubelt kap. Ez valóságos vagyon ma Oroszországban. A Wagner hősök a Walhallaba jutottak, Putyin zsoldos katonái csak koporsóba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .