Bréking nyúz, augusztus 12. – Tudósítás a másik valóságból

0
923

A Pesti Srácokat hosszadalmas eszmefuttatásra késztette Vona Gábor keresztje; a Magyar Idők címben említi, hogy a kereszténység lesz a fő témája az Operaház következő évadjának; a 888.hu útmutatóval szolgál az ellenzéknek: „ezért a legnépszerűbb párt a Fidesz a fiatalok körében”.

Pesti Srácok

Vona Gábor videóbloggeri pályafutásba áttűnő politikai karrierje megkapta az őt megillető figyelmet, a jobboldal kiröhögte magát, a liberálisok meg tovább keresték az antirasszizmus jegyeit a szerző munkásságában. És bizonyosan meg is találták, de miután Heller Ágnes Demszky Gábor nászútján vesz részt, ennek a körülménynek a megáldása még várat magára (hogy keverjük a világvallásokat). De éles szemű megfigyelők, a Geert Wilders támogatói nevű FB profil például észrevette, hogy Vona videójának díszletezése nem stimmel.

Az enyhén metroszexuális beütésű kameramunka hibájából ugyanis észlelhető, hogy az utcán egy autóban furikázó és közben gyurcsányi elmélyültséggel magyarázó Vona mellett a középső visszapillantón időnként egy míves kereszt lóg (tán rózsafüzéren). Máskor meg nem. Mindenki azt remélte, hogy az első projektelem után túl leszünk Vona életútjának újabb sikertelen állomásán és nem kell többet foglalkoznunk vele, mert annyira nem tud uborkaszezon lenni (hála a bozóttüzeknek, illetve a globális felmelegedésnek). A kereszt furcsa viselkedése arra enged következtetni, hogy eme szimbólum nem integráns szériatartozéka Vona autójának, illetve életének, valamint arra is, hogy a himbálózó félholdat legalább észrevették és amíg elszalasztottak valakit a legközelebbi kegytárgykereskedésbe rózsafüzérért (számlára), addig is dolgoztak.

Magyar Idők

Ókovács Szilveszter főigazgató: a tematikus évadban olyan darabokat fognak bemutatni, amelyek mélységében foglalkoznak a kereszténységgel. Nem csupán bibliai történetek ihlette primer művek tartoznak ebbe a körbe, hanem a kereszténységet éltető vagy vele egyúttal vitázó darabok is, mint pl. Wagner Tannhäusere. Az évadot 2020 májusában egy szintén keresztény tematikájú fesztivál zárja majd, „megágyazva” az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, amelyet Budapesten rendeznek 2020 szeptemberében.

Egy éve kezdődött az Operaház felújítása és korszerűsítése. A tervek szerint az Andrássy úti épület hivatalosan 2019 őszén nyílhat meg ismét, ám már májusban szeretnék ott rendezni a mostani évadot záró májusi Puccini-operafesztivált – mondta el Ókovács Szilveszter.

888.hu

Az ellenzéki pártok áprilisban elszenvedett csúfos kudarcát követően a kormánypártisággal nehezen vádolható Medián egy érdekes felmérést tett közzé, amely a pártpreferenciával rendelkező biztos szavazók korát vizsgálta. Az évek óta hallható ellenzéki propaganda ellenére kiderült, hogy a Fidesz a legnépszerűbb párt a fiatalok, az idősek, a középkorúak, a házasok, a nők és a férfiak körében is mind százalékos arányban, mind számszerűsítve.

Ezzel pedig meg is dőlt az a mítosz, miszerint a kormánypárt hadilábon állna a fiatalok körében.

De miért ilyen népszerű az immár harmadjára is kétharmadot szerző nemzeti kormány a 18-29 korosztály számára? A válasz többek között kiderül az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményéből is, amely tökéletes összegzést tett közzé arról, miként becsülik meg a magyar fiatalokat.

Ugyanis folyamatosan bővítik azon támogatások, lehetőségek körét, amelyek a fiatalok továbbtanulását, családalapítását, otthonteremtését, nyelvtanulását, elhelyezkedését segítik. Éppen ezért a gazdaság dinamikus növekedésének, a béremeléseknek és a munkahelyteremtéseknek köszönhetően a magyar fiatalok előtt stabil és tervezhető jövőkép áll.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .