Abramovics közbenjár

0
1125
twitter.com

Roman Abramovics orosz-izraeli milliárdos Ukrajna felkérésére Fehéroroszországban segíti az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalásokat a folyamatban lévő háború lezárása érdekében – értesült a The Jerusalem Post. Abramovicsot Fehéroroszországba utazott, hogy részt vegyen a megbeszéléseken. 

Oroszország és Ukrajna delegációi vasárnap érkeztek a fehérorosz határ menti városba, Gomelbe, és megkezdték a tárgyalásokat az ukrajnai harcok befejezésének módjáról. Abramovics szoros kapcsolatot ápol az ukrajnai és oroszországi zsidó közösségekkel.

Jevgen Kornicsuk Ukrajna izraeli nagykövete nem kommentálta konkrétan Abramovics részvételét a tárgyalásokon, de azt mondta, hogy “nagyra értékelünk mindenkit, aki tud segíteni, ha van kellő befolyása”.

Abramovicsot, a Chelsea Football Club tulajdonosát bírálatok érte Londonban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való korábbi kapcsolatáról szóló hírek miatt. A parlamentben egyre többen kérik, hogy szankcionálják. Vasárnap úgy döntött, hogy a Chelsea ” gondnokságát ” a klub jótékonysági alapítványának megbízottjaira ruházza.

„Az ukránok megpróbáltak találni valakit Oroszországban, aki segíthetne a békés megoldás megtalálásában” – magyarázta Alekszand Rodnyansky, kétszeres Oscar-díjra jelölt producer, aki Kijevben született, és szoros kapcsolatban áll Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

„Segítségért fordultak, és Roman az a személy, aki úgy döntött, hogy segít, és támogatást ígért a békés megoldás érdekében.”

Abramovics szóvivője nem kommentálta azokat a híreket, amelyek szerint Fehéroroszországban tartózkodik. „Megerősíthetem, hogy Roman Abramovicsot megkereste az ukrán fél, hogy támogassa a békés megoldás elérését, és azóta is igyekszik segíteni. Tekintettel a tétre, megértést kérünk, hogy miért nem kommentáltunk sem a helyzetről, sem az ő érintettségéről” – mondta a szóvivő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .