8 év börtön az Orbán kormány egy korrupt államtitkárának?

0
1136
orszaggyules.hu

Völner Pál a jogi karon jó ismerőse volt Orbán Viktornak. Így nem csoda, ha országgyűlési képviselő és államtitkár lett a nemzeti együttműködés rendszerében, ahol Orbán rokonai, barátai és üzletfelei remekül boldogulnak. Hacsak… nem áldozzák fel mint bűnbakot.

Simicska Lajos Orbán Viktor egyik legjobb barátja volt, és a Fidesz pénzügyi varázslója. Hol van most? Mi lett milliárdos vagyonával?

Valamin összekülönbözhettek, de az is lehet, hogy Orbán Viktor egyszerűen csak meg akart szabadulni tőle. Sztálin elvtárs sok egykori barátja került a főbelövendők nem is oly zártkörű klubjába…

Völner Pali – ahogy Orbán még lebukása után is emlegette, a korrupció ellenes harc áldozata lett. Az Európai Unió, mely évek óta bírálja az általános korrupciót a nemzeti együttműködés rendszerében, megmakacsolta magát: nem fizet! Mindez nemcsak azért katasztrófa Orbán Viktornak, mert minden ellenkező híresztelés ellenére nagyon is hiányoznak az eurómilliárdok a magyar költségvetésből, hanem mert a pénzpiacok ettől függően ítélik meg a magyar forint stabilitását. Jelentős részben ezért lépte át a lélektani 400-as határt a magyar forint az euróval és a dollárral szemben. Miközben a régió többi valutája jól rosszul, de tartja magát.

Vagyonelkobzás

Ez is fenyegeti Völner Pált és Schadl György többi vádlott-társait. A díszes kompánia összesen 22 főt számlál. Köztük az első számú vádlott, Schadl György  számíthat a legsúlyosabb büntetésre – legalábbis az ügyészség szerint: 10 év börtön és 200 milliós pénzbüntetés. Völnernek 8 év börtönt és 25 milliós forintos pénzbüntetést javasol az ügyészség. No meg vagyonelkobzást jogtalan gazdagodásuk erejéig. Schadl bizonyíthatóan 83 millió forintot adott át Völner Pálnak. Cserébe az államtitkár végrehajtói megbízásokat adott.

Piti ügy ez a nemzeti együttműködési rendszer milliárdos gépezetében, de arra pont jó, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter erre hivatkozzon Brüsszelben. Azt senki sem kérdi meg, hogy mit tudott a miniszter asszony államtitkárának korrupciós ügyeiről? Ha tudott erről és nem jelentette, akkor az a baj. Ha nem tudott róla, akkor meg lehetne tőle kérdezni: milyen a belső ellenőrzés az igazságügyi minisztériumban?

Erre a korrekt válasz az lenne, hogy Orbán belső rendőrsége mindenről tud, de csak akkor veszik elő az ügye , ha az “aktuálissá válik.”

Völner Palinak peche volt. Orbán őt választotta ügyeletes bűnbaknak.

Ha én egyszer kinyitom a számat

Egyáltalán nem biztos, hogy olyan nagyon szigorú ítélet születik Völner Pál ellen mint ahogy azt az ügyészség javasolja. Mindig lehet enyhítő körülményeket találni. Ezekre főként azért lehet szükség, mert Völner Pál zsarolási potenciálja meglehetősen nagy lehet. Államtitkárként nagyon sok korrupciós ügyre lehetett rálátása. Nem kizárt, hogy félre is tett néhány dossziét a nehéz időkre.

Betartja-e az omerta-t, a maffia hallgatási törvényét? A maffiózók azért tartják be, mert tudják, hogy amennyiben kitálalnak, akkor nemcsak őket, de a családjukat is likvidálják. Orbán Viktor még nem tart itt, de Putyin már igen…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .