Kezdőlap Címkék Schadl György

Címke: Schadl György

Rogán a titokzatos keresztapa a végrehajtók korrupciós botrányában?

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő felszólította a nyomozó hatóságot, hogy nézzen utána annak: ki volt a börtönben ülő Schadl György felső kapcsolata.

Völner Pál egykori igazságügyi államtitkár már lebukott, de most egy furcsa trióról van szó: 2021 júniusában a nyomozók lehallgattak egy beszélgetést, melyben Schadl György Tónit, Barbarát és Ádámot említett. A nyomozók valamiért nem kíváncsiak a vezeték nevekre, nem véletlenül. Hadházy Ákos a figyelmükbe ajánlja, hogy Tóni Rogán lehet, a neje Barbara, a kabinetfőnöke pedig Ádám. Ez utóbbinak az egyetemi vizsgáit könnyítette meg a jogi karon Schadl György és Völner Pál.

Hadházy Ákos az ügyben feljelentést tett, és ezért a rendőrség kénytelen lesz rá válaszolni.

Rogán nélkülözhetetlen?

A legutóbbi választás megnyerésével a miniszteri rangú kabinet főnök bizonyította Orbán Viktornak, hogy a jelenlegi rendszerben rá mindenképp szükség van. Jutalmul meg is kapta a titkosszolgálatok felügyeletét – papíron. Valójában Kovács tábornok egyenesen Orbán Viktornak jelent, mert a miniszterelnök immár senkiben sem bízik. Rogánban sem. Pedig Tónihoz annyi korrupciós ügy kötődik, hogy belőle aligha lehet utódjelölt. Meg kell maradnia a homályban hiszen akinek vaj van a fején…

Rogán Tóni szembeáll Pintér Sándorral is. Nem elképzelhetetlen, hogy épp ez vezetett a Schadl-Völner páros lebukásához hiszen Orbán örökös belügyminisztere, Pintér Sándor sejthette, hogy a szálak Rogán Tónihoz vezetnek. Csakhogy amikor megélhetési válság van Magyarországon, ahogy ezt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is jelezte, mindennél nagyobb szükség van Rogánra: olyan időszakban kell eladni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét a közvéleménynek amikor a vak is látja: csökken az életszínvonal. Rogánnak, a média csaknem korlátlan urának erről kell elterelni a figyelmet.

Goebbelsnek könnyebb volt a dolga, mert a rendszer zárt volt nemigen lehetett alternatív hírforráshoz jutni.

Most viszont nyitott a világ, van alternatív hírforrás. Politikai alternatíva viszont nem nagyon. Ezért Rogán kénytelen erre koncentrálni:

“igaz, hogy mi is a fizetésképtelenség határára jutottunk, de az ellenzéktől sem várhattok jobbat”

– ez lenne a hatalom üzenete, ha őszintén beszélne…

8 év börtön az Orbán kormány egy korrupt államtitkárának?

Völner Pál a jogi karon jó ismerőse volt Orbán Viktornak. Így nem csoda, ha országgyűlési képviselő és államtitkár lett a nemzeti együttműködés rendszerében, ahol Orbán rokonai, barátai és üzletfelei remekül boldogulnak. Hacsak… nem áldozzák fel mint bűnbakot.

Simicska Lajos Orbán Viktor egyik legjobb barátja volt, és a Fidesz pénzügyi varázslója. Hol van most? Mi lett milliárdos vagyonával?

Valamin összekülönbözhettek, de az is lehet, hogy Orbán Viktor egyszerűen csak meg akart szabadulni tőle. Sztálin elvtárs sok egykori barátja került a főbelövendők nem is oly zártkörű klubjába…

Völner Pali – ahogy Orbán még lebukása után is emlegette, a korrupció ellenes harc áldozata lett. Az Európai Unió, mely évek óta bírálja az általános korrupciót a nemzeti együttműködés rendszerében, megmakacsolta magát: nem fizet! Mindez nemcsak azért katasztrófa Orbán Viktornak, mert minden ellenkező híresztelés ellenére nagyon is hiányoznak az eurómilliárdok a magyar költségvetésből, hanem mert a pénzpiacok ettől függően ítélik meg a magyar forint stabilitását. Jelentős részben ezért lépte át a lélektani 400-as határt a magyar forint az euróval és a dollárral szemben. Miközben a régió többi valutája jól rosszul, de tartja magát.

Vagyonelkobzás

Ez is fenyegeti Völner Pált és Schadl György többi vádlott-társait. A díszes kompánia összesen 22 főt számlál. Köztük az első számú vádlott, Schadl György  számíthat a legsúlyosabb büntetésre – legalábbis az ügyészség szerint: 10 év börtön és 200 milliós pénzbüntetés. Völnernek 8 év börtönt és 25 milliós forintos pénzbüntetést javasol az ügyészség. No meg vagyonelkobzást jogtalan gazdagodásuk erejéig. Schadl bizonyíthatóan 83 millió forintot adott át Völner Pálnak. Cserébe az államtitkár végrehajtói megbízásokat adott.

Piti ügy ez a nemzeti együttműködési rendszer milliárdos gépezetében, de arra pont jó, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter erre hivatkozzon Brüsszelben. Azt senki sem kérdi meg, hogy mit tudott a miniszter asszony államtitkárának korrupciós ügyeiről? Ha tudott erről és nem jelentette, akkor az a baj. Ha nem tudott róla, akkor meg lehetne tőle kérdezni: milyen a belső ellenőrzés az igazságügyi minisztériumban?

Erre a korrekt válasz az lenne, hogy Orbán belső rendőrsége mindenről tud, de csak akkor veszik elő az ügye , ha az “aktuálissá válik.”

Völner Palinak peche volt. Orbán őt választotta ügyeletes bűnbaknak.

Ha én egyszer kinyitom a számat

Egyáltalán nem biztos, hogy olyan nagyon szigorú ítélet születik Völner Pál ellen mint ahogy azt az ügyészség javasolja. Mindig lehet enyhítő körülményeket találni. Ezekre főként azért lehet szükség, mert Völner Pál zsarolási potenciálja meglehetősen nagy lehet. Államtitkárként nagyon sok korrupciós ügyre lehetett rálátása. Nem kizárt, hogy félre is tett néhány dossziét a nehéz időkre.

Betartja-e az omerta-t, a maffia hallgatási törvényét? A maffiózók azért tartják be, mert tudják, hogy amennyiben kitálalnak, akkor nemcsak őket, de a családjukat is likvidálják. Orbán Viktor még nem tart itt, de Putyin már igen…

Az ember, aki ott sem volt

A pécsi egyetem jogi kara felfüggesztette egy tanársegéd vizsgáztatási jogát, mert anélkül írta alá az indexeket, hogy akár látta volna a vizsgázókat.  Mészáros Pál Emil a többi között Nagy Ádámot vizsgáltatta így, aki nem más mint Rogán Antal kabinetfőnöke.

A Népszava tudósítója szerint Pécsett már régóta köztudott volt, hogy el lehet intézni vizsgákat sőt diplomákat is a jogi karon. Ahol a vizsgálat most folytatódik. Ki intézte ezeket az ügyeket? Schadl György, aki a Völner ügyben leginkább érintett, mert ő osztogatta a végrehajtói állásokat is némi pénzért. Ebből juttatott azután több mint 80 millió forintot az igazságügyi minisztérium egykori államtitkárának. Völner Pál, aki maga is jogi végzettségű – együtt járt a budapesti egyetemre Orbán Viktorral – állítólag maga is kért szívességeket Schadl Györgytől bizonyos diákok számára.

A felső kapcsolat

A rendőrség által lehallgatott telefonbeszélgetések egyértelműen arra utalnak, hogy nem Völner Pál irányította a megvesztegetési rendszert hanem a nemzeti együttműködés rendszerének egy magasabb rangú tagja. Ki lehet a titokzatos gazdi, aki gondosan külföldre utazott, hogy onnan intézze azokat a telefonokat, amelyek nem kívánkoznak a nyilvánosság elé? Korábban Varga Juditot is gyanúba fogták az ellenzéki lapok, de később kiderült, hogy nem róla van szó. Az viszont mind a mai napig nem vált világossá: ki lehet a titokzatos gazdi, akinek a védelmében Völner Pál vígan folytathatta megvesztegetési bizniszét? Rogán Antal kabinetfőnökének szereplése az ügyben kiválthat bizonyos gyanút hiszen a választási kampányokat és a kormánypárti propagandát irányító miniszter valóban kulcs figura a nemzeti együttműködés rendszerében. Orbán Viktor aligha nélkülözhetné most amikor a választási harcnak minden korábbinál nagyobb a tétje: végetér-e az Orbán korszak, ahogy azt Washingtonban, Brüsszelben, Párizsban, Berlinben és Rómában remélik vagy kap újabb négy évet Orbán Viktor?

A korrupció az Orbán rendszer Achilles sarka

Az amerikai nemzetbiztonság szempontjából létfontosságú a korrupció elleni küzdelem, ezért 38 oldalas jelentést készített a washingtoni pénzügyminisztérium arra a demokrácia csúcsra, amelyre egyedül Orbán Viktort nem hivták meg az uniós vezetők közül. A tervezetet Wally Adeyemo pénzügyminiszter-helyettes ismertette a Brookings Institute-ban. „Agresszív harcot” hirdetett „a kleptokrácia ellen mindenütt a világon”.

Jake Sullivan, Biden nemzetbiztonsági tanácsadója többször is kijelentette, hogy az autokrata rendszerek leggyengébb pontja épp a korrupció.

Az Orbán rendszer eddigi legnagyobb korrupciós botránya

A legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál igazságügyi államtitkár képviselői mentelmi jogának felfüggesztését megvesztegetés gyanúja miatt. Polt Péter aligha vállalkozott volna erre Orbán Viktor személyes utasítása nélkül. Sőt, a legfőbb ügyész bejelentése óta Völner Pál államtitkár benyújtotta lemondását.

Miről is van szó?

Völner Pál államtitkár 2019 óta felügyeli a Bírósági Végrehajtói Kart miniszteri biztosként. A nyomozás szerint az államtitkár alkalmanként 2-5 millió forintért elintézett egyes ügyeket a Bírósági Végrehajtó Kar elnökén keresztül. Az ügynek 12 gyanúsítottja van, köztük a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György, akit már le is tartóztattak.

A főügyészség zárolta Schadl György és neje ingatlanait – tudatta Hadházy Ákos parlamenti képviselő, aki korábban kérdéseket intézett Polt Péter főügyészhez ebben a kacifántos korrupciós ügyben.

Mindez természetesen felveti Varga Judit igazságügyi miniszter felelősségét is hiszen Völner Pál az ő államtitkára volt.

Ilyen magas szintű állami korrupció leleplezésére az Orbán rendszer 11 éve alatt nem került sor.

Orbán Viktor előre menekülne?

Kínában a vádlottak fegyelmezetten vallani szoktak ilyen esetekben, átadják egész vagyonukat és börtönbe vonulnak nagyon hosszú időre.

De vajon megteszi-e ezt a szívességet Orbán Viktornak Völner Pál, aki az igazságügyi minisztérium államtitkáraként nagyon sok mindent tudhat. Ha kinyitja a száját, akkor a nemzeti együttműködés rendszerének sok lojális Orbán kádere kerülhet bajba.
Feláldozzák-e magukat fegyelmezetten a vezérért?!…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK