120 perc – 2019. január 19. 14:00

0
598

Ezért tanácsolta el Német Szilárd Szél Bernadettet a bizottsági ülésről

A hirado.hu több, egymástól független forrásból úgy értesült, „nyomós nemzetbiztonsági oka” van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus „eltanácsolta” a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől. Ez pedig az, hogy Szél egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel: Kabulban született, illetve „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet”, a MigSzol alkalmazottja volt. (hirado.hu)

Szerbia és Montenegró 2025-ig valószínűleg csatlakozik az EU-hoz

Johannes Hahn európai uniós bővítési biztos valószínűnek tartja, hogy legközelebb Szerbia és Montenegró csatlakozhat az Európai Unióhoz, és ez legkésőbb 2025-re bekövetkezik. Hahn a kitűzött csatlakozási dátumról azt mondta, hogy „reális, de nagyon ambiciózus”. Johannes Hahn februárban látogat Szerbiába, azt követően, hogy az Európai Bizottság február 6-án közzéteszi balkáni stratégiáját. Ezután várhatóan Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is felkeresi majd a balkáni országokat. (MTI/Reuters)

DK: a „Stop Soros” egy rossz magyarsággal megírt propagandaanyag

A Demokratikus Koalíció alelnöke, Niedermüller Péter budapesti sajtótájékoztatóján rossz magyarsággal megírt propagandaanyagnak nevezte a Stop Sorost, amelynek elfogadása árt az országnak. Szerinte egészen egyértelmű, hogy hangulatkeltésről van szó, a kormány újabb kísérletet tesz a civil szerveztek megfélemlítésére. Az EP-képviselő kiemelte, hogy az illegális migráció támogatása és szervezése embercsempészetet jelent és azt eddig is büntették az európai és a magyar jogszabályok, a menedékjogot kérők pedig nem illegálisan tartózkodnak itt. (MTI)

Felfüggesztették a cseh miniszterelnök mentelmi jogát

Felfüggesztette Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnökének mentelmi jogát pénteken a prágai képviselőház. A 200 tagú testületben a szavazáskor jelen lévő 181 képviselő közül 111-en támogatták ezt, míg 69-en ellene szavaztak. Korábban a kilenc parlamenti párt közül nyolc előre jelezte, hogy támogatni fogja Babis kiadását, ellene egyedül az ANO mozgalom képviselői szavaztak. A rendőrség így elindíthatja a büntetőeljárást Babis ellen, aki a gyanú szerint visszaélt európai uniós támogatásokkal. A cseh belpolitikai helyzetről ebben a cikkünkben olvashat bővebben. (MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .