120 perc – 2018. január 15. 18:00

0
802

Kizárják az MSZP-ből a Márki-Zay Péter ellen induló jelöltet

A szocialisták volt jelöltje és önkormányzati képviselője, Hernádi Gyula bejelentette, hogy függetlenként elindult az időközi polgármester-választáson. Az MSZP ezután a hvg.hu információi szerint kizárja a pártból a politikust, mondván, lépése a Fidesz érdekét szolgálja. (hvg.hu)

A román miniszterelnök szerint ő nem beszélt akasztásról

Mihai Tudose
(MTI/EPA/Bogdan Cristel)

Mihai Tudose azt mondta: fenntartja álláspontját, hogy semmilyen szinten nem lehet szó Románia valamely részének autonómiájáról. Szerinte, amikor a zászlón való lengést említette, az állami hatóságokra utalt, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt, Úgy fogalmazott: „az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról.” (MTI)

EB: Uniós fellépésre van szükség az álhírek terjedése ellen

Közel 40 tagú munkacsoport vizsgálja, milyen intézkedésekkel lehetne azonosítani és korlátozni az internetet elárasztó hamis közléseket. A tervek szerint a várhatóan áprilisra elkészülő szakértői jelentés képezi majd az alapját a jövőbeli uniós stratégiának. Marija Gabriel digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztos szerint az álhírek a demokráciát veszélyeztetik. (MTI)

Emmi: több résztvevő a Köznevelés-stratégiai Kerekasztalon

Újabb szereplőkkel kibővülve folytatja munkáját kedden a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal, a testület ülésén az ingyenes nyelvvizsgáról, KRESZ-vizsgáról a diákhitel változásokról és az iskolafejlesztésekről is szó lesz. (MTI)

Skóciának milliárdokba kerülne a kemény Brexit

A skót kormány szerint komoly károkat okozna, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból. A legkedvezőtlenebb forgatókönyv szerint 2030-ra a skót GDP 8,5 százalékkal maradna el attól, mintha tagok maradnának. (MTI)

Ismét engedélyezett a nemzetközi forgalom a kurdisztáni repülőtereken

Az iraki kormány hétfőn feloldotta a tavaly szeptember végén az autonóm iraki Kurdisztán repülőtereire vonatkozóan életbe léptetett rendeletét, amely leállította a nemzetközi forgalmat ezeken. (MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .