Vudumágiával fenyegetőzve kényszerített szexrabszolgaságra nőket

0
840

14 év börtönre ítéltek Angliában egy amúgy ápolóként dolgozó nőt, akiről kiderült, hogy egy prostitúciós hálózatot vezetett. Nigériából származó nőket adtak el német bordélyházaknak. Azzal fenyegette őket, hogy ha nem engedelmeskednek, vudumágiát alkalmaz rajtuk.

A Deutsche Welle szerint Trier városában vette észre a (Németországban legálisan működő) bordélyház tulajdonosa, hogy hamis útlevelekkel dolgozik nála öt Nigériából érkezett lány. Ők végül bevallották, hogy egy bizonyos Madame Sandra kényszerítette őket prostitúcióra.

Madame Sandráról hamarosan kiderült, hogy valódi neve Josephine Iyamu. 51 éves, Libériában született, de már régóta brit állampolgár. Ápolónőként dolgozott, de jövedelmét lánykereskedelemmel egészítette ki.

A nő még fiatalkorában ismerkedett meg a vudu kultusszal. Nigériában aztán létrehozott egy szervezetet, amely

azzal kampányolt, hogy jobb életet biztosít fiatal nőknek.

Jól fizető európai munkát is ígért nekik. Mielőtt útnak indította volna őket, vudu szertartás keretében esküt kellett tenniük arról, hogy sohasem árulják el őt, és mindig szorgosan fizetik az “adósságot”, amint Európába érnek. Több tízezer dollárnyi tartozást kellett vállalniuk a szervezésért cserébe.

A nőket Olaszországba vitték, életveszélyes körülmények között, a csónakjuk majdnem elsüllyedt. Egy olasz táborba kerültek, majd innen vitték őket Németországba, ahonnan havi 1500 eurót kellett küldeniük Madame Sandrának.

Miután a hamis útlevél miatt lebuktak, több országon átnyúló nyomozás kezdődött, amelyben végül eljutottak a hálózat vezetőjéhez. Még

a börtönből is fenyegette áldozatait, a rendőröket pedig meg akarta vesztegetni.

Mivel Madame Sandra Nagy-Britanniában él, ezért brit bíróság járt el az ügyben. Ott nemrég új törvényt hoztak, amely akkor is bünteti a lánykereskedelmet, ha azt nem az ország területén folytatták. A birminghami bíróság szerint sokkal több nőt kényszeríthetett prostitúcióra, de ezt csak ebben az öt esetben tudták bizonyítani.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .