Vita az iszlám szerepéről a német kormánypártok között

0
427

Nincsenek gyökerei Németországban az iszlámnak – ezt mondta a bajor CSU parlamenti frakcióvezetője, válaszul arra, hogy Angela Merkel néhány hete kijelentette: az iszlám része Németországnak.

Alexander Dobrindt egy német regionális lapnak nyilatkozott, és többek között arról beszélt, hogy ellenzi a bevándorlók családegyesítését, szerinte a saría nem egyeztethető össze a zsidó-keresztény kulturális örökséggel. Azt mondta: az a muszlim, aki ezeket elfogadja, az természetesen része Németországnak, de aki nem, az nem.

Vagyis Németországban folytatódik a vita a bevándorlásról, amely hosszú hónapokon át akadályozta az új kormány megalakítását.

Ennek választási okai is vannak:

októberben tartományi választásokat rendeznek Bajorországban. A CSU eddig minden választást megnyert itt, de az őszi országos választáson előretört a szélsőjobboldali, populista, idegengyűlölő Alternativa Németországért (AfD), amely be is került a parlamentbe.

A CSU most választói visszaszerzéséért is küzd, ezért fogalmaznak egyre élesebben a bevándorlókkal és a muszlimokkal kapcsolatban.

A 82 milliós Németországban egyébként négymilliós muszlim közösség él.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .