Vajna nagytakarít lapjaiban

0
1715

Lecserélte a közelmúltban megvásárolt Bors, Kisalföld és Délmagyarország szerkesztőségeinek vezetőit Andy Vajna. A kiadó Lapcomot erősíti a Lomnici-ügybe hat éve belebukott Élő Gábor.

Szűk két héttel a kiadó felvásárlásának lezárása után a Lapcom lecserélte három újságjának vezérkarát – derült ki a kiadó közleményéből, megerősítve az Index korábbi értesülését a Bors vezetőjének menesztéséről.

Távozik a Bors eddigi főszerkesztője, Szekeres Tamás és helyettese, Sal Endre. Az új vezetők, Kovács Vince és Kövess László eddig a lapnál dolgoztak.

Új főszerkesztő-kiadóvezetőt kap a Kisalföld: Nyerges Csabát szintén belülről cseréli le Vajna Garamvölgyi Imrével. Elküldték a Délmagyarország főszerkesztő-kiadóvezetőjét és helyettesét Kóti Zoltánt és Szögi Andreát. A helyükbe lépő Bonifert Gábor és helyettese, Gidró Kriszta viszont kívülről érkezik. Utóbbi előbb a Simicska-birodalom orgánumainál dolgozott, tavaly viszont a jelenlegi Fidesz-sajtót erősítő Magyar Időknél volt.

A kiadó Lapcom stratégiai igazgatói feladatait novembertől Élő Gábor veszi át, aki a Mészáros Lőrinc-féle (a Népszabadságot egy éve beszántó) Mediaworks stratégiai igazgatói székéből érkezik a céghez. Élő azzal vált országosan ismertté, hogy hat éve kiretusálták az állami tévé híradójának tudósításából Lomnici Zoltán egykori legfelsőbb bírósági elnököt. Ezután Élőt elküldték az állami média MTI Hírcentruma igazgatójának tisztségéből.

Október 5-én jelentette be az Andy Vajna tulajdonában lévő AV Investments leányvállalata, az Avalue Befektetési Kft., hogy lezárult a Lapcom Zrt. megvásárlása.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .