Utcán aludni még a hajléktalannak is luxus

0
819

Frankfurt, ahol az Európai Központi Bank székhelye is van, bírságot ró ki azokra a hajléktalanokra, akik nem a hajléktalan szállón töltik az éjszakát, hanem az utcán alszanak.

A rendőrök azonnal készpénzben be is hajtják a bírságot. Ha a hajléktalan nem fizet, akkor késedelmi díjat számítanak fel neki!

A városi tanács nem tagadta, hogy van ilyen rendelkezés, ám azt nem árulták el, hogy mennyit kell fizetnie a hajléktalannak azért, hogy „akadályozza a járókelők mozgását azzal, hogy az utcán éjszakázik.” A zöldek önkormányzati képviselője arra mutatott rá, hogy

sok hajléktalan fél bemenni a hajléktalanszállóra, mert ott a körülmények és a társaság olykor nehezen elviselhetők.

Közben Berlinben Frank- Walter Steinmeier államfő felkereste a főváros legrégibb hajléktalanokkal foglalkozó központját. Beszédében hangsúlyozta, hogy neki, mint államfőnek kötelessége felhívni arra a figyelmet, hogy miközben Németország gazdag ország, egyre nő a szakadék a fent és a lent levő rétegek között. 2014 óta 150 százalékkal nőtt a hajléktalanok száma Németországban, az Európai Unió legerősebb államában, ahol a gazdasági mutatók általában kedvezően alakultak az elmúlt időszakban…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .