Kezdőlap Címkék Frankfurt

Címke: frankfurt

Hajók

Érdemes ám nézni az M1 Híradóját, hogy megtudjuk, hol is élünk. Aki nem nézi, az nem tudja, hogy azok a hajók, amelyeket nyugat-európai civil szervezetek működtetnek, és magánszemélyek adományaiból tartanak fenn, a személyzetük pedig önkéntesekből áll, valójában csempészhajók.

Azt is megtudjuk belőlük, hogy ezek a hajók szándékosan vesznek fel több menekülőt a Földközi-tengeren hánykolódó lélekvesztőkről, mint amennyien kényelmesen elférnek rajtuk, hogy mielőtt vészhelyzet álljon elő a zsúfolt hajón, és be kellene engedni őket a kikötőkbe. Ahelyett, hogy amikor hivatalos befogadóképességüket elérik, a lélekvesztőn hánykolódó többi menekülőnek nemet mondanának, felhúznák a létrát, és búcsút intenének, és sok szerencsét kívánnának a lemaradóknak. Így szemléli a világot Orbán állami televíziójának híradója.

Nekik, emlékszünk rá, a háború elől menekülők definíciószerűen „illegális bevándorlók” voltak, miközben a nemzetközi egyezmények szerint, amelyeket Magyarország aláírt és saját jogrendjébe is felvett, a menedékkérő akár úti okmányok nélkül is átlépheti a határt, azzal sem sért törvényt. Az Orbán-rendszer persze az egész jogrendjét hozzáigazította ahhoz a propagandacélhoz, hogy félelemben tartsa az ország lakóit, és válsághelyzetet tartson fenn a menekültveszélyre hivatkozva.

Amikor a frankfurti pályaudvaron az a szörnyűséges gyilkosság történt, az M1 Híradója vagy tíz percen keresztül beszélt arról, hogy a német médiában letagadták, hogy a tettes afrikai. Nem tagadták le, csak éppen nem ismételgették állandóan, hogy Eritreából származik az illető, aki mellesleg már tizenhárom éve élt Svájcban, szorgalmasan dolgozott a zürichi közlekedési vállalatnál, ott az integráció mintapéldájának tekintették, viszont Frankfurtba utazása előtt már a családjával is csúnyán összeveszett. Minden bizonnyal súlyos lelki helyzet juttatta el szörnyű tettéig, nyugodtan lehetett volna keresztény fehér ember is (mellesleg keresztény afrikai, akárcsak a mostani fekete-afrikai vándorlók jelentős része, és nem muzulmán), mint a norvégiai, új-zélandi vagy egyesült államokbeli lövöldözők. Az, hogy afrikai származásának ismételgetését kérte számon az M1 Híradója a német médiától, igazi rasszizmus.

A mentőhajók csempészhajóként emlegetése pedig igazi uszítás. Közpénzből.

Utcán aludni még a hajléktalannak is luxus

0

Frankfurt, ahol az Európai Központi Bank székhelye is van, bírságot ró ki azokra a hajléktalanokra, akik nem a hajléktalan szállón töltik az éjszakát, hanem az utcán alszanak.

A rendőrök azonnal készpénzben be is hajtják a bírságot. Ha a hajléktalan nem fizet, akkor késedelmi díjat számítanak fel neki!

A városi tanács nem tagadta, hogy van ilyen rendelkezés, ám azt nem árulták el, hogy mennyit kell fizetnie a hajléktalannak azért, hogy „akadályozza a járókelők mozgását azzal, hogy az utcán éjszakázik.” A zöldek önkormányzati képviselője arra mutatott rá, hogy

sok hajléktalan fél bemenni a hajléktalanszállóra, mert ott a körülmények és a társaság olykor nehezen elviselhetők.

Közben Berlinben Frank- Walter Steinmeier államfő felkereste a főváros legrégibb hajléktalanokkal foglalkozó központját. Beszédében hangsúlyozta, hogy neki, mint államfőnek kötelessége felhívni arra a figyelmet, hogy miközben Németország gazdag ország, egyre nő a szakadék a fent és a lent levő rétegek között. 2014 óta 150 százalékkal nőtt a hajléktalanok száma Németországban, az Európai Unió legerősebb államában, ahol a gazdasági mutatók általában kedvezően alakultak az elmúlt időszakban…

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK