Utasbiztosítás kötés online: árak és egyéb tudnivalók

0
954
FH

A koronavírus világjárvány még nem tűnt el teljesen a világból, de ennek ellenére már sokan látni vélik a fényt az alagút végén. Szerencsére.

Egy egész világ lélegzik fel, amikor erre kerül a sor: 2019-ben 1,5 milliárd (!), tehát több mint százötven Magyarországnyi nemzetközi turista járta a világot: ez 2020-ban jóval kevesebb volt. 2021-et a turizmuson és vendéglátáson belül nagyon sokan optimizmussal várták, ez azonban többek között különböző vírus mutánsok / variánsok miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Azonban egyre többen döntenek úgy, hogy külföldre is utaznak, a cikk megírásának pillanatában 16 országban fogadják el a magyar védettségi igazolványokat (közülük olyan egzotikus országokban is, mint Bahrein vagy Mongólia) és jóval több országba is el lehet jutni különböző tesztekkel (gyorstesztek, PCR tesztek). Nagy várakozás övezi az európai vakcinaútlevelek megjelenését is, várhatóan, remélhetőleg július 1-jétől.

Most is szükség van utasbiztosításra?

Egy külföldi utazás sosem rizikó nélküli, bár nyilván óriási különbségek van aközött, hogy  az ember átsétál fagyizni Párkányba, Szlovákiába a Mária Valéria hídon és világ körüli útra indul. Mi úgy gondoljuk, hogyha már egy éjszakát töltünk egy másik országban és/vagy saját autóval kelünk útra, mindenképp érdemes utasbiztosítást kötni.

A COVID-19 világjárvány ezt még inkább megerősítette: hiszen nemcsak arra kell felkészülni, hogy mi történik, ha magát a vírust elkapjuk az utazás során és egészségügyi ellátásra szorulunk, hanem arra is, hogy az utazás körülményei még most is nagyon gyorsan változhatnak: repülő-, busz-, vonatjáratokat törölhetnek, ahogy újak is megjelenhetnek, a korlátozások is sajnos napról-napra változhatnak, stb. Tehát egy jó (!) biztosítás most még elengedhetetlenebb, mint volt 2020 márciusa előtt. A biztoshely.hu weboldalon könnyen átláthatja, hogy most milyen árakon mozognak az utasbiztosítások.

Milyen árakban kell gondolkodni?

Mint tudjuk, szerencsére, a legtöbb utazás során nem történnek balesetek, káresetek. Azonban ahelyett, hogy ezen az alapon elfeledkeznénk a lehetőségről, érdemes felkészültnek lenni – így a váratlan eseményeket is könnyen tudjuk majd kezelni.

Az árak nem annyira magasak, hogy egy vakáció árát különösebben felemeljék, azonban nagyon maradandó változást hozhat, váratlan események idejére.

Fejenként sokszor már 1000 Ft alatt is elérhető jó biztosítás, így tényleg lelki nyugalommal lehet útnak indulni.

Mit foglal magában egy utasbiztosítás?

Külföldi utazásokhoz általában jár egy olyan telefonszám, amelyet napi 24 órában lehet hívni, itt minden problémával kapcsolatban segítségre lehet számítani.

Része baleset- és betegségbiztosítás, amely a felmerülő károkat, problémákat le fogja fedni.

Részük szokott lenni a csomagbiztosítás (poggyászbiztosítás), amelyek a csomagok sérülése, ellopása, elvesztése esetén szolgáltat: fontos, hogy az egyes biztosítócégek mást és mást biztosítanak ezzel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .