USA: szankciók korrupt magyar politikusok ellen?

0
447
magnitzkybook.com

“Mélységesen aggódom a jelenlegi magyar kormány politikája miatt, mert a kormány tagjai úgy támadták Biden elnököt és Pressman nagykövetet, amely elképzelhetetlen egy szövetséges állam esetében.

A Biden kormányzatnak meg kellene vizsgálnia: Magyarország vajon valóban olyan megbízható partner-e, mely megérdemli a vízummentességet, és hogy helyénvaló lenne-e szankciókat hozni korrupt személyek ellen a Magnitsky törvény alapján” – írta közleményében a washingtoni szenátus külügyi bizottságának elnöke.

Ben Cardin azért utalt a Magnitsky törvényre, mert annak alapján meg lehet tagadni a belépést az USA-ba, és be lehet fagyasztani az illető vagyonát, ha az illető sérti az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeit. Ennek alapján fagyasztották be Putyin oligarcha támogatóinak vagyonát az Egyesült Államokban.

“A magyar kormány ok nélkül késleltette az Ukrajnának szánt uniós támogatást” – hangsúlyozta a szenátus külügyi bizottságának elnöke. Aki rámutatott:

”Magyarországnak most sürgősen véget kell vetnie annak, hogy akadályozza Svédország NATO tagságát!”

Ben Cardin szenátor a magyar szuverenitásvédelmi törvényt is bírálta a demokratikus normák megsértése miatt, és felhívta a figyelmet a kormányzati korrupcióra. A Transparency International szerint Magyarország már a második éve az Európai Unió legkorruptabb államának számít – megelőzve ezen a téren a közismerten korrupt Bulgáriát és Romániát is.

Pressman nagykövet Washingtonban tárgyalt

Az Egyesült Államok nagykövete, akit személyében is támad a magyar kormány, Washingtonban Tony Blinken külügyminisztert és a Fehér ház nemzetbiztonsági tanácsát tájékoztatta a magyar helyzetről. Az LMBTQ ellenes propaganda személyében is érinti Pressman nagykövetet, akivel kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy “diplomatát várunk nem helytartót.” Tony Blinken édesapja az USA budapesti nagykövete volt, és Soros György barátja. A magyar származású amerikai milliárdos az Orbán kormány propaganda kampányának szinte állandó célpontja.

Blinken külügyminiszter közép-kelet-európai terveiben Magyarország nincsen benne. Az amerikai diplomácia vezetője két országcsoportra bízná Putyin Oroszországának elrettentését: egy északira és egy délire. Az északi csoport a balti államokból, Lengyelországból és Ukrajnából állna, és ehhez csatlakozhatna a két új NATO tag: Finnország és Svédország. A déli csoportba Románia és Moldova kerülne, később esetleg Bulgária.

Orbán Viktort kiírták a szereposztásból. A magyar miniszterelnök ezért egységes európai hadsereget javasol, és ebben szövetségesre talál Emmanuel Macron francia elnökben. Aki felbíztatta a német Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét az Európai Parlamentben, hogy álljon elő a közös uniós atomfegyverkezés ötletével arra az esetre, ha Donald Trump visszakerülne a Fehér Házba, és megpróbálná magára hagyni Európát az orosz fenyegetéssel szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .