Ukrán tiszt tompítja az ellentámadással kapcsolatos túlzott várakozásokat

0
700

A donbászi frontra telepített ukrán tiszt óva intett attól, hogy a folyamatban lévő ukrán ellentámadást a háború befejezésének várakozásával hozza összefüggésbe. 

„Addig még hosszú az út” – mondta Szerhij Oszatsuk alezredes egy németországi szerkesztőségnek (RND) a vasárnapi előzetes jelentés szerint. Ennek ellenére pozitívan nyilatkozott az ellentámadás lefolyásáról a front szektorában – a fegyveres erők minden nap előrenyomultak.

Ha az ukrajnai háborút az első világháborúval hasonlítjuk össze, „akkor 1916-ban járunk, nem tovább” – mondta a történelemtudomány doktora. Ezt követően az első világháború még két évig tartott. A jelentés szerint Oszcsuk Csasziv Jarban állomásozik Bahmut városa közelében.

Az ukrán fegyveres erők folyamatos ellentámadására utalva a tiszt azt mondta,

nem az a cél, hogy minden egyes faluért költséges csatákat vívjanak. Ehelyett a cél az orosz csapatok bekerítése, hogy azok a bekerítéstől való félelem miatt nagy területen vonuljanak vissza. 

„De nagyon realista vagyok, látom, mivel állunk szemben. Vannak orosz hadosztályok, ők is jól képzettek és felszereltek. Modern T-90-es tankjaik vannak, nem múzeumi darabok a Vörös térről.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .