Újabb korlátozásokról dönt(het)nek

0
864

A héten kétnapos ülést tart az Országgyűlés. A mai nap kevésbé lesz izgalmas, holnap azonban számos, sokak szerint e a demokráciát tovább szűkítő kormánypárti előterjesztésről tartanak általános vitát. A képviselők ma döntenek  Burány Sándor mentelmi ügyében, majd a kormányt interpellálják. 

A gyülekezési jogról, a magánélet védelméről (ez utóbbiról véleményünk itt olvasható) és a választási szabályokról szóló indítvány is szerepel az Országgyűlés eheti étlapján. Holnap összesen kilenc kormányzati, illetve kormánypárti előterjesztés általános vitáját bonyolítják le.

Ami a hétfői ülésnapot illeti –  napirendi előtti felszólalások után a ház dönt Burány Sándor szocialista képviselő, a Párbeszéd frakiója tagjának mentelmi jogának a felfüggesztéséről. Burány már korábban vállalta a felelősségetazért, hogy januárban enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette gépjárművét a fővárosban.

A képviselők ezt követően egy órában intézhetnek interpellációkat a kormányhoz, majd további hatvan percben azonnali kérdéseket, újabb fél órában pedig kérdéseket tehetnek fel a kabinet tagjainak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .