Újabb amerikai lépés Észak-Korea ellen

0
1188
A kép illusztráció Fotó: Wikimedia

Több legyet ütött egy csapásra Donald Trump: a beutazási tilalmat korrigáló újabb – előre jelzett – elnöki rendeletébe belevette Észak-Koreát is. Volt olyan ország, amely lekerült a listáról.

„Amerika biztonsága elsőszámú prioritásom” – tweetelte Donald Trump elnök, kommentálva azt az elnöki rendeletet, amellyel kiterjesztette a beutazási tilalmat ezúttal – a többi között – Észak-Koreára is.

 

Csád, Irán, Líbia, Észak-Korea, Szomália, Szíria, Venezuela és Jemen állampolgáraitól tagadják meg a beutazási vízum kiadását az Egyesült Államokban október második felétől kezdve. A mostani rendelet a három hónapja alkalmazott szabályozást váltotta, amellyel beutazási korlátozás alá vontak muszlim államokat. Eredetileg Irán, Szíria, Líbia, Szomália, Jemen és Szudán voltak az érintettek.

A mostani lista érdekessége, hogy már nem csak muszlim-többségű államokra vonatkozik

– Észak-Korea és Venezuela a példa erre. Ami arra utal, hogy az USA-ban is ellentmondásosnak tartott eszközt már nem csak az eredeti céljára akarja használni a Fehér Ház.

Mint emlékezetes, egyre élesedő szópárbaj és mind inkább szaporodó kölcsönös katonai erődemonstráció zajlik az USA és Észak-Korea között.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .